Surinaamse Kerriekip

  • Surinaams Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

•12 eetlepels Lufo Kerrie marinade of 2 eetlepels Garam massala (Kerrie) poeder.
•1 kg Kip (Kippenpoten)

Surinaamse KerrieKip

Kerrie Recept, heerlijk met verschillende kipdelen en andere vlees soorten.


Kerrie is een in de keuken gebruikt mengsel van specerijen, en curry is ook wel de naam voor de daarmee bereide gerechten.

Voorbereiding

Bij het gebruik van Kerrie poeder, heb je de volgende ingredienten ook nodig: 5 teentjes knoflook, zwarte peperkorrels, zout, 1 ui

Bereidingswijze

Hak of snij de kip in stukjes ( 3 a 4 stukjes). Voeg 12 eetlepels Lufo Kerrie marinade of kerrie poeder toe en laat circa 5 minuten intrekken. Doe 2 eetlepels olie in een pan. Roerbak de kip circa 5 minuten in de hete pan met olie. Een deksel op de pan of wok doen en op een zacht vuurtje verder zacht koken. Gelieve geen water toevoegen. Om de 5 minuten de kip omscheppen. Na 15-20 minuten is de kip klaar.

Serveertips

Opdienen met witte rijst, rotiplaat (pannenkoek) en groente naar keuze.

Bron

http://www.lufo.nl/recepten.html#kerriekip'

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van FoeTesi
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies