Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Vis keuken
  5. Crabcake (met Pangasiusfilet)

Crabcake (met Pangasiusfilet)

Door: Merlyne

  • Vis Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 23-04-2012

Ingrediënten 4 personen


250 gram Pangasiusfilet (of andere witte vissoort)
250 gram krabvlees (uit blik of vers, uitgelekt)
sereh (citroengras) ongeveer een halve theelepel. 1 verse stengel kan ook.
1 rode peper
verse koriander (1 eetlepel)
verse gember (1 eetlepel)
zeezout naar smaak
2 eiwitten
sap van 1/2 limoen, of meer naar behoefte.
De kruiden en specerijen kun je naar wens varieren; pittig, of minder pittig, kruidig etc.


Verder heb je nodig


Keukenmachine
2 grote lepels om het mengsel tot bolletjes te maken


Heerlijke, gezonde, vet en koolhydraatarme crabcakes

Ontdek meer:

Voorbereiding

Simpel: doe allen ingredienten in de Keukenmachine. Laat deze op vol vermogen draaien tot dat je een homogene massa hebt.

Bereidingswijze

Maak met de 2 lepels bolletjes van het mengsel. Leg de bolletjes op een groot bord of een platte schaal. Zet de bolletjes ruim een uur in de koelkast om op te stijven.
Bak de bolletjes in olie naar keuze (zelf gebruik ik kokosolie maar zonnebloemolie kan ook)

Serveertip

Serveer de crabcakes met een salade van komkommer met rode pepers.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Merlyne
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top