Sambal Goreng Peteh

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

500 gram kippenmaag of kippenhart
11 rawits
1/2 kopje gebakken uitjes
3 stengels sereh
3 centimeter gember
half plakje trassi
7 stuks knoflook
5 stuks sjalotjes
1 blokje gula djawa of 2 eetlepels bruine suiker
half kopje tamarindewater
200 ml kokosmelk
1 tl ve tsin
2 el zonnebloemolie
100 gram petehbonen in de helft gesneden.


Een recept wat ik van een goeie vriendin uit Singapore heb mogen leren. Mijn Indonesische huisgenoot is er dol op.

Voorbereiding

Kook de kippenmaag in kokend water ongeveer 30 minuten gaar
Snijd alle kruiden fijn. Laat van de kruiden 2 teentjes knoflook en 1 sereh achter en snijd deze fijn.

Bereidingswijze

Giet de kippenmaag af maar bewaar een beetje van het vocht
Mix de fijngesneden kruiden in een blender tesamen met het tamarinde water, de gebakken uitjes en een klein beetje (ongeveer 75 ml)bouillon tot een pasta.
Snijd de kippenmaag in stukjes en bak deze in de olie bruin.
Verwijder de kippenmaag en bak in dezelfde olie de kruidenpasta voor ongeveer 2 minuten. Voeg daarna de kippenmaag weer toe en roerbak deze ongeveer voor 1 minuut.
Voeg daarna de fijngesneden kruiden toe en roerbak deze voor ongeveer een minuut.
Voeg daarna de kokosmelk toe, roer dit goed door het gerecht en laat dit ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur stoven. Roer een paar keer door. Wanneer de saus ingedikt is voeg je de ve tsin toe naar smaak. Voeg eventueel wat suiker toe indien het gerecht te pittig is.
Voeg als laatste de petehbonen toe en laat dit nog ongeveer een minuut op een laag vuur staan. Draai daarna het vuur uit.

Serveertips

Serveer dit gerecht met witte rijst en eventueel sambal manis pedas.

Bron

Goede vriendin

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mbiguru
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur jouw lekkerste recept in met verse ingrediënten van het land en maak kans op een WARE SMAAK kookworkshop van Estée (winnares MasterChef) in haar eigen restaurant. Doe mee!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies