Ovenschotel met sperziebonen, kaneel en gehakt

  • Slanke keuken
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

Oven voorverwarmen op 200 graden.

½ Eetlepel olie verhitten en hierin de ui zachtjes bakken, uitgeperste knoflook erbij. Gehakt toevoegen en losmaken en bakken. Peper en kaneel toevoegen naar smaak.

Ondertussen de sperziebonen gaar koken.

Ovenschaal invetten en daarin gehaktmengsel, sperziebonen, chorizoreepjes, tomatenpartjes erop schikken, bestrooien met oregano en peper. De kaas erover strooien.

In de oven in ca. 30 minuten door en door warm laten worden.


Koolhydraatarm.
Dr. Frank

Bereidingswijze

1 uitje, gepeld en gesnipperd
1 eetlepel olie
½ Teentje knoflook, pellen en uitgeperst
200 gram mager rundergehakt
Peper, kaneelpoeder
200 gram sperziebonen, schoongemaakt, in kleine stukjes
25 gram chorizo, in repen
1 grote tomaat, in partjes
Oregano
25 gram geraspte kaas

Bron

www.drfrank.nl

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (0)
Over de plaatser
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies