Heel snel ragoutbroodje

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

  • 4 plakjes bladerdeeg.
  • 4 bevroren kroketten (ik heb vleeskroketten genomen).
  • * Zie aanvulling over dikke kroketten bij serveertips.
  • 1 ei.
  • Wat bloem (om te bestuiven).

HULPMIDDELEN

Deegroller, Oven. Bakpapier. Kwastje om het bladerdeeg te bestrijken.

De snelle ragoutbroodjes.

Drie ingredinten.

Rol het bladerdeeg iets uit.

Plak de kanten dicht en leg op de bakplaat.

Doorgesneden broodje.

ragout broodjes

gemaakt door parel62

mjammie

gemaakt door parel62


Van de week een heel leuk receptje gezien op tv. Vandaag gemaakt het is zooo lekker en zo simpel om te maken!
Ik heb het recept iets aangepast, de basis blijft hetzelfde maar ik heb het aangevuld met mijn eigen woorden.
Heel leuk om te maken voor een verjaardag, of zomaar als je trek hebt in iets hartigs. Gisteren (14.04.2012) de broodjes weer gemaakt. Recept iets verandert, Nu 30 minuten in de oven op 200°. Ze waren perfect. Als je 1 broodje per persoon rekent heb je hier een recept voor 4 personen, wij hebben 2 broodjes per persoon gegeten! Mijn eigen gemaakte kroketten waren op dus heb ik diepvries kroketten gekocht. Als je kaas of groentekroketten neemt dan kunnen de vegetariërs ook mee-eten. Zo zie je maar dat je met een paar ingrediënten een super makkelijk hapje kan maken. De bevroren kroketten zijn al gaar want die gaan alleen in het frituurvet om een bruin korstje te krijgen en nu zitten ze verpakt in bladerdeeg dus wordt de ragout lekker zacht in de oven.

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C graden.
  • Kluts het ei los.
  • Strooi wat bloem op je werkvlak.
  • Ontdooi het bladerdeeg en strooi ook daar een weinig bloem op.
  • Rol de plak bladerdeeg iets naar één kant uit tot het om de kroket past (even meten).
  • Druk niet te hard met de deegroller anders verliest het bladerdeeg zijn luchtigheid.
  • Smeer het bladerdeeg met een kwastje aan de korte kant in met wat ei.

Bereidingswijze

  • Leg de bevroren (of half ontdooide) kroket erop en rol het op.
  • Druk de zijkanten dicht.
  • Bestrijk met het losgeklopte ei.
  • Als je een bruiner korstje wilt laat dan het ei op het broodje even `drogen` en besmeer het daarna nog een keer (je hebt toch genoeg ei)
  • Leg bakpapier (of bakvel) op de bakplaat en leg de broodjes erop met de naad naar beneden.
  • Bak ze in de oven op 200°C voor zo`n 25-30minuten.
  • Terwijl het bladerdeeg bakt wordt de bevroren kroket lekker zacht!
  • En dan heb je een heerlijk ragoutbroodje en je zal echt niet weten dat er een kroket in zit!

Serveertips

  • Bij een feestje, verjaardag, of zomaar wanneer je trek hebt in iets hartigs.
  • Ik kreeg een reactie van Lunafairy dat zij Dobben kroketten had gebruikt en dat ze de raad gaf om die half te ontdooien. Ik had geen Dobben kroketten gebruikt maar nu begrijp ik waarom ze dat schreef want die kroketten zijn behoorlijk dik. De volgende keer als ik Dobben kroketten neem zal ik ook de kroketten half laten ontdooien. Dus mocht je Dikke kroketten hebben laat ze dan half ontdooien.

Bron

Rudolph van Veen (24 Kitchen)

Leuk recept? Deel het
Reacties (45)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van alidada


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies