• Eigen recept

tomaten- paprikasaus

  • Kinderkeuken
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

10 rijpe tomaten, 1 blikje tomatenpuree (140 gram), 1 blik tomatenblokjes (400 gram), 3 paprika`s of een pot geroosterde rode paprika`s, 200 gram rode linzen, 2 uien, 2 tenen knoflook, verse basilicum, peper en zout.

HULPMIDDELEN

pan en oven


WERELDETERS IS KOOKBOEK VAN HET JAAR 2012 (publieksprijs). http://www.wereldeters.nl

Eigenlijk maak ik mijn tomaten sauzen altijd zelf. De kinderen zijn dol op alles wat maar met pasta te maken heeft, dus ook op de tomatensaus die ik erbij serveer. Omdat het best even wat tijd kost om een goede saus te maken, maak ik altijd een grote pan. Wat over is bewaar ik dan in potjes of in de diepvries. Met deze overheerlijke en verse saus weet ik in ieder geval zeker dat de kinderen voldoende goede voedingsstoffen binnenkrijgen. Dankzij de geroosterde paprika is de saus lekker zoet. En mede dankzij de rode linzen wordt de saus zacht en voedzaam. Dit recept hoort bij het boek Wereldeters. Leesboek, kijkboek en kookboek in één. Over kinderen en het eten van wereldse gerechten. Vertel leuke verhalen en weetjes over het land van het gerecht op tafel en je kinderen. Bij tomatensaus is het verhaal van La Tomatina favoriet bij onze kinderen. www.wereldeters.nl

Voorbereiding

Tomaten ontvellen gaat heel snel en gemakkelijk. Voor paprika`s heb je wat meer tijd nodig. De tomaten dompel je ongeveer 1 minuut onder in kokend heet water. Daarna laten de velletjes heel gemakkelijk los. Paprika`s rooster je in de oven. Je halveert ze en maakt ze schoon door de pitjes eruit te halen. Je doet de halve paprika`s in een ovenschaal en zet ze in een voor verwarmde oven van 200 graden. Na een half uur haal je de schaal uit de oven en zet `m afgedekt weg (bijvoorbeeld een uurtje). Daarna kun je makkelijk het vel verwijderen.

Bereidingswijze

Verhit wat olie in een pan en fruit ui en knoflook op een matig vuur goudbruin. Snij de ontvelde tomaten en de paprika`s in stukken en doe het in de pan. Voeg tomatenblokjes, tomatenpuree en linzen toe. Laat alles op een laag vuur onder af en toe doorroeren een flinke tijd pruttelen. Voeg eventueel een beetje water toe als de saus te dik wordt. Voeg op het laatst zout, peper en basilicum naar smaak toe en pureer alles met een staafmixer.

Serveertips

Lekker bij de pasta of op een zelfgemaakte pizza

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wereldeters
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies