Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Oosterse kip met gele rijst

  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

300 g zilvervliesrijst
2 kipfilets
kokosolie of rijstolie
1 courgette
1 aubergine
1 rode ui
3 tl kerriepoeder
1 teentje knoflook
0.5 el maïzena
1 el sojasaus
0.5 tl chilipoeder
0.5 sinaasappel
1 tl kurkumapoeder
1 bosje bieslook



Bereidingswijze

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing. Snijd de kipfilets in blokjes van dobbelsteen formaat.
Verhit een scheutje rijstolie of 1 theelepel kokosolie in een wok. Verspreid de kokosolie over de bodem van de wok. Schep de kipfilet in de wok en roerbak circa 5 minuten. Schep de kip uit de wok en laat rusten op een bord.
Snijd de courgette en aubergine in blokjes.
Pel en snijd de ui in dunne ringen.
Verwarm een extra scheutje rijstolie of kokosolie in de wok.
Bak de kerrie circa 1 minuut.
Voeg de ui en 100 ml kokend water toe. Laat even koken tot de ui gaat glanzen.
Pel en pers de knoflook uit en voeg deze toe.
Voeg de aubergine en courgette toe. Bak circa 6 minuten tot de groente zacht worden.
Voeg de kip weer toe en warm circa 5 minuten door tot de kip gaar is.
Roer de maïzena aan met water.
Voeg maïzena toe zodat het vocht in de wok gaat binden. Zet de wok van het vuur.
Voeg de sojasaus en chilipoeder toe.
Knijp de sinaasappel uit in de wok. Meng alles door elkaar. Voeg de kurkuma toe aan de rijst en roer door elkaar.
Snijd de bieslook fijn en voeg toe aan de rijst.

Bron

24Kitchen



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van defrens
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top