Hongaarse visfilet in paprikaroomsaus en champignons

  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

200 g kleine champignons
2 x 125 g kabeljauwfilet (of een andere witvis)
1 eetlepel boter of olie
100 ml zure room
100 ml crème fraîche
1 gulle eetlepel paprikapoeder
30 g bloem
zout


HULPMIDDELEN

Ovenschaal
koekenpan

Hongaarse visfilets in paprikaroomsaus

Zo lekker!

Hongaarse visfilets in paprikaroomsaus

Eerst de vis en de champignons en dan de saus. Verrukkelijk!


Een aanrader! De visfilet (in mijn geval kabeljauwhaasje) gaat rauw in de ovenschaal. Met iets aangebakken champignons en een heerlijke paprikaroomsaus in de oven. Het resultaat: een verrukkelijke, smaakvolle vis met een SUPER saus. Dit gaan we zeker heel vaak eten!
Wie denkt dat de saus te heftig is t.o.v. de vis neemt de helft van alle ingrediënten voor de saus.

Voorbereiding

Zet de oven aan op 200 graden.
Maak de champignonnetjes schoon en droog.
Verhit de olie of boter in de koekenpan en bak de champignons onder roeren plm. 3 minuten. Bestrooi ze met wat zout.
Bestrooi de vis met wat zout.
Roer de zure room en de crème fraîche los met de paprika en de bloem en eventueel ook wat zout.

Bereidingswijze

Leg de visfilets in de ovenschaal. Verdeel de champignons erover.
Bedek de vis en de champignons met de saus en zet de schaal 15 20 minuten in het midden van de oven.
Strooi - voor het serveren - nog wat paprikapoeder en gehakte peterselie over de vis.

Serveertips

Lekker met aardappelpuree, diepvries doperwtjes, pasta of rijst.

Bron

Iets aangepast recept van Onno Kleyn, culinair journalist


Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een LG LED televisie (3x), Tefal-pannenset (10x), Princess VitaPure (3x) of Philips Senseo Original (5x)!

Stem en win »
Leuk recept? Deel het
Reacties (11)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Go-Tan is op zoek naar familierecepten en mooie herinneringen. Doe mee met jouw familierecept en maak kans op een Go-Tan pakket of een plaatsje in het Go-Tan familiereceptenboek! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies