Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

De makkelijkste Stroopwafeltaart die er bestaat [b](en de le

Door: Little_Kitt

stroopwafeltjestaart

hij was heerlijk en super leuk om te maken!

Stroopwafeltaart (lekkerste en makkelijkste)

Stroopwafeltaart (lekkerste en makkelijkste)

  • Nederlands Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op

Echt deze stroopwafeltaart heb ik in een handomdraai bedacht en kan werkelijk iedereen maken. Zelfs de non kokers onder ons.

Ontdek meer:

Ingrediënten 10 personen


2 pakken stroopwafels (12)
1 zakje mini stroopwafeltjes
600 gram monchou of zachte roomkaas (kan ook iets meer)
40 gram basterdsuiker (hoeveelheid ligt aan de mate van zoetekauw zijn;)
150 gram nougatinestukjes
2 zakjes vanillesuiker
1 vanillestokje
500-ml slagroom
2 zakjes klopfix



Bereidingswijze


  • Neem de stroopwafels (alle grote) en maal deze in de Keukenmachine. Mogen best wat grove stukken inzitten (dat is juist lekker!).
  • Klop ondertussen de slagroom en klopfix stijf en voeg hier de roomkaas, vanillesuiker, suiker en het merg van een vanillestokje bij. Dan als laatste de nougatine. Proef tussendoor goed of het niet te zoet wordt. Laat dan gewoon de suiker achterwege (vind ik persoonlijk lekkerder).
  • Neem de grof gemalen koekkruimels en verwarm deze even kort in de magnetron of pannetje (zodat de stroop lekker kleverig wordt).
  • Bedek een ingevette springvorm met een deel van de koekkruimels (en wat gebroken wafels zodat er nog flinke stukken tussen zitten)als bodem en druk goed aan.
  • Doe hier nu een flinke laag roomkaas-slagroom mengsel op en hierover strooi je wat stroopwafel brokjes/stukken. Vervolgens weer een flinke laag roomkaas-slagroom en maak het geheel af met de overige stroopwafelbrokjes.
  • Dan als finishing touch de mini stroopwafeltjes over de taart decoreren (en 3 uur opstijven in de koelkast) en klaar is kitt.


In een half uurtje een prachtige taart die echt om te smullen zo lekker is.

Serveertip

Als dessert gaat de taart goed met sterke koffie. Je kunt overigens de taart ook los in mooie glazen maken. dan zie je mooi de opbouw van de taart in het glas.



Deel dit recept

Reacties (15)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Little_Kitt
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top