Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Witte kool stamppot

Door: ismandyis

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


Niet al te grote witte kool, 1,5 kg aardappelen, 200 gram feta of witte kaas, sojaroom (evt. Light) (kookroom of slagroom is ook goed) 250-300 gram zuurkoolspek, peper, zout, nootmustkaat, gemalen komijn



Zalige, verrassend gekruide stamppot met witte kool.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en doe ze in de pan. Snijd de witte kool in 4 stukken en snijd de kwarten dan in repen van ca. 2 cm. Doe het bij de aardappelen in de pan met water en zout.

Bereidingswijze

Zet de pan met aardappelen en kool op hoog vuur. Snijd het zuurkoolspek in dunne reepjes en bak het uit op een matig vuurtje. Laat het afkoelen. Laat de aardappelen en de kool koken tot de aardappelen gaar zijn. Snijd de feta in kleine stukjes.

Als de aardappelen gaar zijn, giet je ze af en doe je ze terug in de pan. Doe er ca. 200ml kookroom, sojaroom of slagroom bij, nootmuskaat, peper en komijn. Komijn is een sterk aromatische specerij, dus begin voorzichtig en voeg desgewenst later nog wat toe. Nog géén zout erbij doen!!! ...goed stampen tot een mooi stamppotje. Doe dan de uitgebakken spekjes erbij mét het vet en de stukjes feta of witte kaas. Roer dit met de stamper goed door de stamppot heen en proef of je er nog wat zout in wil en breng het desgewenst met wat zout nog verder op smaak.

Serveertip

Gewoon de pot op tafel en heerlijk eten!!!



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ismandyis
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Volgend recept
Top