Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Gezonde ontbijt muffin (zonder suiker)

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 18 personen

80gr gedroogde dadels (in stukjes)
80gr gedroogde vijgen (in stukjes)
80gr gedroogde cranberries
80gr rozijnen
150gr wortel (geraspt)
1 grote appel (in stukjes)
1 banaan geprakt
rasp van 1 sinaasappelschil
sap van 1 (pers) sinaasappel
3 eieren
1/4 kopje olie
4 el agavesiroop
4el yoghurt
1/2 kop musli
1/2 kop havermout
1/2 kop volkorenbloem
1 tot 1,5 thl kaneel
1 zakje bakpoeder.


HULPMIDDELEN

Oven, muffin/ cupcake vorm (en papieren vormpjes), zesteur of rasp.
Ik heb een kopje-maat gebruikt waarvan 1 kopje = 300ml.


Heerlijke en gezonde muffins voor het ontbijt (of brunch). Zonder toegevoegde suiker en met veel vezels en fruit. Een goed begin van de dag!
Heel makkelijk om deze te maken, af laten koelen en invriezen en er per dag eentje te ontdooien voor je ontbijt of brunch.

Ik maakte met deze hoeveelheden ongeveer 18 stuks.

Je kan natuurlijk naar eigen smaak aanpassen; ook lekker met ander fruit (of meer van een van deze), of met de toevoeging van gember en/of nootmuskaat.

Voorbereiding

Snijd dadel en vijg, schil de appel en snijd in kleine stukjes, maak de wortels schoon en rasp deze, schil en prak de banaan, was de sinaasappel en maak met een rasp of zesteur de sinaasappelrasp en pers daarna de sinaasappel.
Warm de oven voor op 180graden
Zet de papieren bakjes in de muffin/cupcake vorm.

Bereidingswijze

Klop de eieren los en voeg de "natte" ingredienten en de kaneel toe, roer als dat goed gemengd is er vervolgens de musli, havermout en meel doorheen en voeg als laatste het fruit en de wortel erbij en roer tot het goed gemixt is.

Check als je alle ingredienten hebt toegevoegd of de consistentie van het deeg vloeibaar genoeg is (niet te droog) en niet te nat is. voeg anders wat extra yochurt of jus toe of wat bloem.

Vul de papieren vormpjes tot ze best vol zijn (bij mij rezen de muffins maar weinig) en plaats ze in de voorverwarmde oven en bak ze in ong. 25 minuten. De muffins zijn klaar als je er met een houten prikker inprikt en deze er schoon uitkomt.

Eet smakelijk!

Serveertips

Een beetje warm ook erg lekker (dus als je ze ontdooit even in de oven?)en met een glaasje verse jus. Dan kan je dag niet meer stuk!



Leuk recept? Deel het
Reacties (4)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jannesh
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Ontvang een jaarabonnement Smult en het kookboek Dagelijkse Kost 2 van de bekende Belgische TV-kok Jeroen Meus van € 44,79 voor € 32,95… Lees verder »

Top