- 2 el Basilicum vers
Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Gratin van aubergine courgette tomaat en aardappel op tafel.
- Kook de aardappels met wat zout gaar en laat deze wat afkoelen.
- Was intussen de aubergine, courgette en tomaten en snijd deze in dunne plakjes. (Indien de aubergine schijfjes te groot zijn t.o.v. de courgetteschijfjes, snijd er dan een stukje af.) Hak de basilicum fijn.
- Meng de kookroom met de zachte roomkaas tot een romige saus en voeg daar een geperst teentje knoflook aan toe, samen met de basilicum en breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de afgekoelde aardappels in schijfjes.
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Neem een platte ovenschaal van ca. 30 cm en vet deze in met wat olijfolie. Maak dakpansgewijs vanaf de buitenzijde steeds een cirkel met een aardappelschijfje, schijfje aubergine en schijfje courgette, tot de hele schaal gevuld is. (Vul de onderzijde steeds een beetje op met wat kleine stukjes aardappel of aubergine.)
- Verdeel het roommengsel over de schotel.
- Leg vervolgens de schijfjes tomaat er boven op, doe daar de geraspte kaas overheen en enkele klontjes boter.
- Zet de schaal in de oven en bak de gratin gaar in ca. 20 a 25 minuten.