Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Schotse eieren

Door: Krientjes

  • Schots Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


* 8 kwarteleitjes
* 300 gr varkensvlees fijngemalen
* 1 eiwit
* 1 theel fijngesneden verse bieslook
* 1 theel fijngesneden verse peterselie
* 1 mespunt cayennepeper
* zout en versgemalen peper
* 2 eieren
* 2 eetl melk
* 50 gr bloem (bestuiven)
* 100 gr wit broodkruim
* 3 dl arachideolie


Verder heb je nodig


Keukenpapier


Dit is een recept van Michel Roux een sterren chef van het londense restaurant Le Gavroche
Ze zijn lauwwarm heerlijk als voorgerecht of zelfs als borrelhapje maar koud ook leuk om mee tenemen met een picknick
Dit is een recept met kwartel eitjes kan echter ook met een klein kippenei mogelijk heb je dan wat meer vlees nodig

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zet de kwarteleitjes in koud water op het vuur,breng een de kook en laat ze 3 min koken. Laat de eitjes schrikken in koud water,pel ze en dep ze droog met keukenpapier.

Bereidingswijze

Meng in een kom de varkenshaas met het eiwit, bieslook, peterselie, cayennepeper en zout en peper naar smaak.
Verdeel het gehakt varkenshaasgehakt in 8 gelijke delen. Druk elk hoopje gehakt in je hand plat tot een lapje van 4 mm dik. Leg er 1 kwartelei in en vorm het gehakt om het ei. doe dit bij alle eitjes. Klop de eieren los met de melk en zout en peper naar smaak Meng de bloem in een diep bord met wat zout en peper. Wentel de eipakketjes voorzichtig door de gekruide bloem en schud het teveel eraf. Haal ze door het eimengsel en wentel ze door het broodkruim.
Verhit in een pan de olie tot 180 graden en frituur de eieren met 2-3 tegelijk in 4 min goudbruin. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier

Serveertip

Serveer met wat mayonaise erbij

Bron

Tip culinair april 2006



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Krientjes
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top