• Eigen recept

Bitterballen van kerrieragout

  • Internationaal
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 zakje kerriesaus van Knorr
125 ml koude halfvolle melk
125 ml koud water
50 gram margarine
60 gram tarwebloem (voor de ragout)
ongeveer 75 gram gebraden vlees (bijvoorbeeld: in piepkleine stukjes gesneden kipfilet/hamlapje)
1 ei
paneermeel
2 eetlepels tarwebloem (voor het korstje)
zonnebloemolie

HULPMIDDELEN

Keukenweegschaal

Bitterballen van kerrieragout

Heerlijke variatie op de traditionele bitterballen...

Bereidingswijze

Bereid de kerriesaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de saus, als deze klaar is, over in een bakje. Laat in het pannetje van de kerriesaus (op een laag pitje) 50 gram margarine smelten en voeg 60 gram bloem toe als de margarine gesmolten is. Heel goed door elkaar roeren totdat het min of meer als een bal in de pan ligt. Het vuur uitzetten en de kerriesaus toevoegen. Weer heel goed door elkaar roeren. Dan de vleesblokjes toevoegen en nogmaals goed doorroeren totdat het een aan elkaar klevende massa is. (Belangrijk: het moet echt als één massa uit de pan vallen!!) Deze massa in de koelkast goed laten afkoelen. (Reken hiervoor wel een paar uur). Daarna een ei opkloppen en in een diep bord gieten. In een ander diep bord het paneermeel mengen met twee eetlepels bloem. Vervolgens een balletje draaien van de kerriemassa, in het ei dompelen en daarna door het paneermengsel halen zodat het hele balletje bedekt is. Daarna de balletjes bakken in de zonnebloemolie op 180 graden totdat de balletjes een mooi bruin korstje hebben.
PS: Ik heb een variant op dit recept uitgeprobeerd! In plaats van stukjes kip heb ik wat gebraden runderlapjes uit elkaar gerafeld en aan de kerriemassa toegevoegd. Je weet niet wat je proeft!! Helemaal goed!!

Serveertips

Voor de liefhebbers kun je er wat mosterd bij serveren.

Leuk recept? Deel het
Reacties (1)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van conpom
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur jouw lekkerste recept in met verse ingrediënten van het land en maak kans op een WARE SMAAK kookworkshop van Estée (winnares MasterChef) in haar eigen restaurant. Doe mee!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies