Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Chakchouka een heerlijk slank recept

Door: alidada

  • Slanke keuken Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 2 personen


  • 2 uien.
  • 2 tl olie.
  • ½ tl sambal (of meer).
  • 2 tl tomatenpuree.
  • 2 eieren.
  • 1 bakje champignons.
  • 250 gr tomaten.
  • Peper en zout naar smaak.
  • 2 bruine bolletjes


Verder heb je nodig


Koekenpan (hapjespan) met deksel

Slanke Chakchouka

Fruit hierin de ui even aan en voeg de champignons toe.

Roer goed om en voeg daarna de tomaten toe.

Maak een holletje en breek de eieren

Deksel op de pan en ongeveer 5 min. laten stollen.


Dit recept is zo lekker! Ik kwam dit weer eens tegen bij mijn slankrecepten en om het niet weer kwijt te raken (ik ben nu eenmaal een chaoot) zet ik het op Smulweb.
Daar kan ik het zo vinden en misschien kan ik het dan delen met andere Smulwebbers die ook wel eens de slanke versie willen maken, wie weet? Dit is natuurlijk niet de originele versie van Chakchouka maar dit gerecht heeft weinig ingrediënten en is snel klaar! En dat een slankrecept heel lekker kan zijn bewijst dit recept maar weer eens! Ben je niet op dieet neem dan meer.

Ontdek meer:

Voorbereiding

  • Snijd de ui aan ringen.
  • De tomaten in stukjes.
  • De champignons in plakjes.

Bereidingswijze

  • Verhit de olie in een Koekenpan en voeg de tomatenpuree en de sambal toe, even goed doorroeren.
  • Fruit hierin de ui even aan en voeg de champignons toe.
  • Roer goed om en voeg daarna de tomaten toe.
  • Doe het deksel op de pan en laat ± 10 minuten op laag vuur staan.
  • Voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Daarna deksel van de pan af en een `holletje` maken voor de eieren.
  • Breek de eieren voorzichtig (ze moeten heel blijven).
  • Deksel weer op de pan, vuur laag en laat de eieren ± 5 minuten stollen.
  • Verwarm ondertussen de borden, snijdt de bruine bolletjes doormidden en als je dat lekker vindt rooster ze dan maar dat is smaak gebonden.

Serveertip

Doop het brood in de Chakchouka en het ei.
Als je na dit gerecht nog 200 ml optimel neemt heb je nog voor maar 345 calorieën heerlijk gegeten.

Bron

Slankclub



Deel dit recept

Reacties (9)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van alidada
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Volgend recept
Top