Gebakken witlof dat is lekker!

  • Belgisch Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

2 flinke struikjes witlof (of meer)
plm. 1 eetlepel poedersuiker
klont roomboter
wat zout

HULPMIDDELEN

Grote koekenpan

gebakken witlof

Dit is echt smullen!


Op deze manier is de witlof wel erg lekker. Simpel gebakken in echte boter en dan wat poedersuiker. Je wilt niet anders meer! Lekker met de kipfilet target=_blank>Gemberkipfilet van professoroud.

Voorbereiding

Was de witlof. Verwijder de onderkantjes. Snij de struikjes in de lengte in kwarten.

Bereidingswijze

Smelt de boter in een grote koekenpan. Bak de witlof onder regelmatig keren op een niet al te hoge warmtebron. Bestuif de witlof als deze beetgaar is met de poedersuiker en zout.
Plm. 15 bakken op halfhoog vuur is genoeg. Ik heb er halverwege even een deksel op gezet.

Serveertips

Heerlijk met aardappelgratin en de Gemberkipfilet van professoroud.

Bron

Recept van Onno Kleijn, culinair journalist

Leuk recept? Deel het
Reacties (10)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies