Gebakken witlof dat is lekker!

  • Belgisch Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

2 flinke struikjes witlof (of meer)
plm. 1 eetlepel poedersuiker
klont roomboter
wat zout

HULPMIDDELEN

Grote koekenpan

gebakken witlof

Dit is echt smullen!


Op deze manier is de witlof wel erg lekker. Simpel gebakken in echte boter en dan wat poedersuiker. Je wilt niet anders meer! .

Bereidingswijze

Was de witlof. Verwijder de onderkantjes. Snij de struikjes in de lengte in kwarten.Smelt de boter in een grote koekenpan. Bak de witlof onder regelmatig keren op een niet al te hoge warmtebron. Bestuif de witlof als deze beetgaar is met de poedersuiker en zout.
Plm. 15 bakken op halfhoog vuur is genoeg. Ik heb er halverwege even een deksel op gezet.

Serveertips

Heerlijk met aardappelgratin en de Gemberkipfilet van professoroud.

Bron

Recept van Onno Kleijn, culinair journalist

Leuk recept? Deel het
Reacties (10)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies