• Eigen recept

Rijstschotel met chorizoworstjes en champignons

  • Spaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

4 eetlepels olijfolie.
150 gr. Paëlla (Risotto, melk) rijst,
ca. 225 gr. chorizoworstjes, in stukjes van ± 1,5 cm. gesneden,
75 gr. Serranoham in blokjes,
250 gr. gemengde champignons, gesneden,
1 ui, middelgrof gehakt,
5 tenen knoflook in dunne schijfjes,
1/2 ltr. kippenbouillon,
2 dl. crème fraiche
theelepel pittige paprikapoeder,
50 gr. parmesan, gemalen.

HULPMIDDELEN

Grote koekenpan.

Het bakken van de chorizo worstjes en de serranoham.

De Rueda van de Verdejo druif staat al klaar!

Bijna klaar!

De Finisching touch. Eet smakelijk!


Afgeleid van de Italiaanse Risotto`s.

Voorbereiding

2 EL. olie verwarmen,De worstjes en ham bruin en gaar bakken. Uit de pan nemen en bewaren. De champignons bakken, uit de pan nemen en bij het vlees bewaren.

Bereidingswijze

Voeg de 2 overgebleven eetlepels olijfolie. Zet de warmtebron lager. De ui en knoflook zachtjes bakken, mogen niet bruin worden. De rijst toevoegen, vijf minuutjes laten bakken, daarna paprikapoeder toevoegen en de bouillon en die langzaam laten opnemen. Géén deksel op de pan. Desnoods nog wat extra water toevoegen. Wanneer al de bouillon is opgenoemen het vlees en de champignons toevoegen, goed meeverwarmen. Op het laatst de crème fraiche toevoegen, goed doorroeren.

Serveertips

Serveer met de gemalen Parmesan.

Als wijnaanbeveling: een witte Rueda van de Verdejo druif!

Leuk recept? Deel het
Reacties (13)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mowi


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur jouw lekkerste recept in met verse ingrediënten van het land en maak kans op een WARE SMAAK kookworkshop van Estée (winnares MasterChef) in haar eigen restaurant. Doe mee!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies