Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

soep van de strandkrab

  •  
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN


1 kg strandkrabben
½ fles droge appelcider
4 eetl. olie
1 grote appel
1 wortel
1 pastinaak of peterseliewortel
1 ui
3 teentjes knoflook
10 gram gember
1 snufje paprika
12 peperkorrels
5 verse tomaten
verse kruiden (tijm, peterselie, basilicum, kervel, dille)



Voorbereiding



Snijd de krabben dwars door de lengte met een stevig mes. Snijd de appel en groenten in kleinere stukken. Roerbak de strandkrabben op hoog vuur in olie. Voeg de groenten toe en laat ze een beetje kleur krijgen. Voeg tomatenpuree, appel en kruiden (incl. de verse) toe en roerbak ze even mee. Voeg cider en water toe tot alles bedekt is. Breng het geheel aan de kook en verwijder "oneffenheden" aan de oppervlakte. Kook de soep gedurende 45 minuten.
Maak eventueel de krabbenschillen kapot en doe ze in een Keukenmachine. Voeg ze daarna weer toe aan de soep en breng hem weer op kook. Gooi de soep door een zeef, het liefst een met grote gaten, zodat het krabbenvlees deels meekomt. Kook de soep totdat de consistentie en intensiteit goed is.

Bereidingswijze

Vervolgens zijn er meerdere mogelijkheden. Een paar suggesties:
Kook de soep door met tomaten en knoflook. Breng hem op smaak met zout, peper, citroensap en eventueel een beetje suiker. Serveer de soep met aïoli.
Kook de soep door met (ongeklopte) slagroom. Breng hem op smaak met zout, peper en citroen of appelciderazijn.
Kook de soep door met citroengras, chili, limoenbladen en extra gember. Breng hem op smaak met limoensap, rietsuiker en verse koriander.
Net als bovenstaande, maar voeg kokosmelk toe voordat u de soep op smaak brengt.
U kunt de soep ook eten bij risotto en gebruiken als basis voor een roomsaus bij witte, gestoomde vis.

Bron

Pluijm op pad



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Vierhouter
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top