Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Makreelsalade / koud bietensoepje

Door: molenmeisje

  • Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


  • halve gerookte makreel
  • 50 gram schapenfeta
  • 1 el crème fraiche
  • peper uit de molen
  • rucola
  • voor het sausje: 5 el Griekse roomyoghurt
  • 1 el grove mosterd
  • voor het soepje: 0,5 l groentebouillon
  • 400 gram gekookte rode biet
  • citroensap
  • 2 el gehakte dille
  • 1 hardgekookt ei
  • 2 el crème fraiche


Verder heb je nodig


Staafmixer

makreelsalade/bietensoepje

Een onverwachte combinatie die echt overheerlijk smaakt. Makkelijk vantevoren te bereiden.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zorg dat de makreel geheel graatvrij is en pluk deze aan kleine stukjes. Snijd de feta in kleine blokjes. Snijd de bieten in stukjes. Roer voor het sausje de yoghurt en mosterd door elkaar.

Bereidingswijze

Schep de makreel, 1 el crème fraiche en feta door elkaar en breng op smaak met peper uit de molen. Zet de salade tot gebruik weg in de koelkast zodat de smaken goed kunnen voegen. Verhit de bouillon, doe de bietjes erin en laat deze 10 minuten zachtjes koken. Pureer vervolgens met de staafmixer. Voeg 2 el crème fraiche toe en mix nog eenmaal door. Breng op smaak met een scheutje citroensap. Laat de soep goed afkoelen en zet hem in de koelkast

Serveertip

Leg wat rucola op een mooi bordje met daarop een bolletje makreelsalade. Schep daarover een lepeltje mosterdsaus. Zet hiernaast een glaasje of schaaltje koude bietensoep met een kwart eitje en strooi hier gehakte dille over. Geef er knapperig brood, roomboter en een koud glaasje witte wijn bij.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van molenmeisje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top