• Eigen recept

Hartig taartje

  • Internationaal Tussengerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

1 plakje diepvries hartige taartdeeg per persoon
Twee handenvol verse spinazie
Een courgette
Twee tenen knofolook
Feta of twee eetlepels kruidenroomkaas
Een half blikje tomatenpuree
Verse kruiden zoals tijm
Een handvol geroosterde pijnboompitten
olijfolie
peper en zout
Gran padano, vers raspen

Hartige taartjes

Lekkere hartige taartjes, net uit de oven. Een super eenvoudig bijgerechtje, ook voor kerst! Eet ze!


Hoe heerlijk kan een eenvoudig gerechtje zijn. Deze hartige taartjes zijn zo klaar en kun je prima combineren met bijvoorbeeld een uitgebreide salade, een rundercaré met zelfgemaakte pesto-mayonaise of verse gevulde pasta. Ook leuk als tussengerecht of voorgerecht. Deze wil ik zeker bij een buffet serveren volgend seizoen aan boord van ons zeilschip de Zuiderzee http://www.zuiderzee.eu

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Ontdooi de plakken hartige taartdeeg en vet zes kleine ovenvaste schaaltjes in. Rooster de pijnboompitjes en hou deze apart.
Marineer de kleingesneden courgette met peper, zout, twee tenen knoflook en verse tijm. Schenk hier een lekkere olijfolie overheen.
Ontdooi eventueel de spinazie of gooi verse spinazie in de pan. Zo meteen kan hier ook de courgette bij gebakken worden.

Bereidingswijze

Bak de courgette samen met de spinazie in de pan en laat deze een moment op halfhoog vuur staan. Roer dan de tomatenpurree en de feta in blokjes of kruidenroomkaas erdoor. Vul de schaaltjes met taartdeeg op met het groentemengsel en strooi er wat geroosterde pijnboompitten en wat vers gerapste gran padano overheen. Sla het deeg om over het groentemengsel (zie foto). Bak de taartjes nu ongeveer 15 minuten op 180 graden in de (voorverwarmde) oven.

Serveertips

Ook heerlijk in combinatie met gebakken spekjes en een beetje creme-fraiche.... Of met meer spinazie en zonder courgette. Of met in olijfolie en knoflook gebakken champignons....

Laat de taartjes desgewenst tien minuten afkoelen en serveer ze op een leuk schaaltje of bordje... Ook leuk voor bij een buffet!

Leuk recept? Deel het
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ZuiderzeeZeiltochten

Alles voor je kerstdiner Maak je dit jaar een kalkoen of ga je voor konijn of ander wild? Begin je diner met een amuse. Tussendoor een spoom en voor erbij natuurlijk stoofperen. Of bak zelf kleine broodjes. Sluit of met een trifle of bavarois en vergeet de bonbons bij de koffie niet. Fijne feestdagen!

Kies & combineer


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Dagdeal
Bestel nu »

De pan heeft een doorsnede van 20 cm.

van 74,9
Alleen vandaag 64,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het tijdschrift voor thuiskoks en fans van Smulweb! Boordevol recepten voor doordeweeks en in het weekend, tips van bekende koks en de kookpassies van thuiskoks. Bestel nu 4x Smult voor € 9,95 »… Lees verder »

Op zoek naar inspiratie voor het meest bijzondere diner van het jaar? Met deze verzameling kerstrecepten zet je een geslaagd menu op tafel. … Lees verder »

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies