Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Lekker pittige spitskool met kipfilet uit de wok

Door: pwiggers

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


1 flinke spitskool
1 middelgrote prei
1/2 groene paprika in blokjes
2 teentjes knoflook
1 kleine ui
2 eetlepels olie
400 gram kipfilet
2 eetlepels ketjap manis
zout, peper
mespunt gemberpoeder
2 theelepels sambal oelek of meer naar smaak
1 afgestreken eetlepel kerriepoeder
1 dl kippenbouillon (eventueel van tablet)
(eventueel wat maïzena voor het binden van het vocht)
3 lente-uitjes


Verder heb je nodig


Wok

Pittige spitskool uit de wok

Heerlijk met kerrierijst.


Heerlijke knapperige spitskool met in ketjap gemarineerde kipfiletblokjes. Snel klaar en erg lekker.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kipfilet in blokjes snijden. Spitskool schoonmaken, stronk verwijderen. Spitskool in smalle reepjes snijden. Prei en lente-ui in smalle ringetjes snijden en goed wassen en laten uitlekken. Knoflook en ui pellen en snipperen. Kipfilet mengen met ketjap, sambal, gemberpoeder en knoflook en ongeveer 30 minuten marineren.Olie verwarmen in de wok. Kipfilet hierin ± 3 minuten al omscheppend bakken. Uisnippers, prei, paprika en kerriepoeder ± 2 minuten meebakken. Spitskool toevoegen en ook omscheppend enkele minuten meebakken. Bouillon erbij gieten. Spitskool plm. 10 minuten stoven zonder deksel. Af en toe omscheppen. Op smaak maken met zout en peper.
Vocht eventueel binden met wat maïzena.
Garneren met ringetjes lente-ui.

Tags, , , , , ,

Serveertip

Lekker met mijn Kerrierijst



Deel dit recept

Reacties (11)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top