Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Rijstmelk, zelfgemaakt van (biologische) zilvervliesrijst

  •  
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 1 personen

1 deel zilvervliesrijst (bij voorkeur biologisch)
6 delen bronwater
Beetje zout, ongeveer 1 afgestreken theelepeltje op 1,5 liter water.


HULPMIDDELEN

2 pannen, metalen zeef en schone flessen om de rijstmelk in te bewaren.


Deze rijstmelk is romiger en dikker dan de rijstmelk uit de pakken in de winkel. En daarom lekkerder, vind ik zelf.

Voorbereiding

Spoel de rijst goed af en doe in een pan met 6 delen bronwater. Breng aan de kook, zet het fornuis laag en laat minimaal 2 uur zachtjes doorkoken.

Bereidingswijze

Doe de rijst met het water in delen in de Blender en draai helemaal fijn, eenmaal uit de blender door een zeef wrijven boven een andere pan. Als de eerste pan leeg is deze afwassen en de rijstmelk nogmaals door de metalen zeef wrijven. Daarna de rijstmelk verdunnen met bronwater tot de dikte daarvan je bevalt. Overgieten in goed schoongemaakte flessen en bewaren in de koelkast.

Serveertips

Lekker als drankje tussendoor. Eventueel gezoet met suiker, honing of zoetstof. Je kunt er ook heel goed havermoutpap of chocolademelk mee maken.



Leuk recept? Deel het
Reacties (3)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Lisette1970
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Ontvang een jaarabonnement Smult en het kookboek Dagelijkse Kost 2 van de bekende Belgische TV-kok Jeroen Meus van € 44,79 voor € 32,95… Lees verder »

Top