Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Pasta pesto met rucola

Door: Ploei

  • Italiaans Tussengerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


Spagetti (bio-volkoren, indien verkrijgbaar)
Twee handen vol rucola

Voor de pesto:
Een flinke plant verse basilicum
Circa 4 tenen knoflook
Een paar eetlepels extra vierge olijfolie (hoe beter de kwaliteit, hoe lekkerder)
Een zakje pijnboompitjes
Gran padano (ongeveer 100 gram voor de pesto)

Voor de finishing touch:
Vers geraspte gran padano en vers gemalen peper en zeezout naar smaak


Verder heb je nodig


Vijzel of staafmixer voor de pesto


Nu ik zelf pesto maak, wil ik nooit meer pesto uit een potje eten... Dit is een simpel (tussen)gerecht dat met een paar kleine toevoegingen ( bijvoorbeeld gerookte kip, wat zachte geitenkaas of in knoflook gebakken champignons, een paar smaakvolle tomaatjes) ook als hoofdmaaltijd gegeten kan worden.
Ik kook zelf erg op gevoel, dus de precieze hoeveelheden van de ingrediënten verschillen nog wel eens.

Je kunt de pesto dagenlang bewaren in de koelkast in een potje met deksel. Giet er na gebruik een laagje olijfolie overheen...
Ik gebruik dit recept graag voor de bemanning van ons zeilschip de Zuiderzee (www.zuiderzee.eu)

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kook het water voor de spagetti en was de rucola.

Bereidingswijze

Kook de spagetti met wat zout en een scheutje olie. Maak ondertussen de pesto door de ingrediënten goed te vermengen. De smaak komt met een vijzel beter tot z`n recht, met een staafmixer gaat natuurlijk ook.
Leg de rucola speels op een paar grote borden. Schep een mooie hoeveelheid afgegoten spagetti op de borden en doe daar twee eetlepels pesto overheen. Heerlijke eenvoud!

Serveertip

Serveren met vergemalen peper en zeezout, een scheutje goede balsamico-azijn en wat net-gerapste Gran Padano.
Variatie kan bijvoorbeeld met gerookte kip, wat zachte geitenkaas of in knoflook gebakken champignons, een paar smaakvolle tomaatjes en wat warme geroosterde pijnboompitjes. Een soepje erbij serveren kan natuurlijk ook!



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Ploei
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Volgend recept
Top