Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Wellant appelbeignets

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 10 personen

5 grote Wellant appels
350 ml bier
300 gram bloem
2 eieren
1 eetlepel suiker
2 eetlepels zonnebloemolie
1 zakje vanillesuiker
Mespuntje zout
Mespuntje kaneel
Poedersuiker


HULPMIDDELEN

Friteuse


Erg smaakvol, door de aromatische smaak van de Wellant appel

Voorbereiding

Verwarm de olie in de friteuse op 220 °C. Schil de Wellant en haal met een appelboor de klokhuizen eruit.

Bereidingswijze

Snijd de appels in dikke plakken. Doe de bloem, zout, suiker, vanillesuiker en kaneel in een kom. Meng er de olie en de eieren doorheen en roer alles goed door elkaar zodat er een glad mengsel ontstaat. Giet er vervolgens het bier doorheen meng het goed. Dek de kom vervolgens af met een handdoek en laat het beslag een half uurtje rusten. Wentel de Wellant appel plakken aan beide kanten door het beslag net voordat u ze in de friteuse doet. Bak ze in zo`n 5-6 minuten goudbruin en gaar, draai ze onder het bakken wel af en toe om zodat beide kanten bruin worden. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Serveertips

Bestrooi ze voor het serveren even met wat poedersuiker.



Leuk recept? Deel het
Reacties (4)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wellant_appel
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top