Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Bosbessen Cheesecake

  • Grieks
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 8 personen

Voor de basis:
140 gr digestive koekjes.
100 gr haver of tarwe meel.
120 gr boter of margarine naar keus, ( ik gebruik roomboter ).
3 sl bruine suiker.

Voor de creme:
400 gr mascarpone of andere zachte smeerkaas.
100 gr ricotta.
90 gr poedersuiker.
130 gr room.
2 eieren.
1 sl sinaasappelschil rasp.
1 sl meel voor elk gebruik.

Om te garneren:
300 gr bosbessen, rode bessen of bramen.
200 gr bramenjam.
60 ml kersenlikeur.


HULPMIDDELEN

Taartvorm 20 cm doorsnee, (springvorm ).
Rasp.
Melkpan.
Mixer.
Vergiet.
Penseeltje.
Bakpapier.
Bowl.
Spatel.


Heerlijke cheesecake met bosbessen, rode bessen of bramen.

Voorbereiding

Smelt de boter in het melkpannetje.
Verkruimel de koekjes in de mixer.
Doe dit in de bowl met de suiker en het meel, giet de gesmolten boter erbij en kneed tot een stevig deeg.
Leg bakpapier op de bodem van de bakvorm en hierop de helft van het deeg.
Met je vingers gelijkmatig over de bodem verdelen en goed aandrukken.
Met de vochtige spatel mooi gladstrijken.
Verdeel nu de andere helft over de zijkanten van de vorm, weer goed aandrukken.
Zet 20 minuten in de ijskast.
Verwarm de oven tot 180 C.
Doe nu de mascarpone, ricotta, poedersuiker, room en 1 sl meel in de mixer en mix op lage snelheid tot een gladde massa.
Voeg een voor een de eieren en de sinaasappel rasp toe en blijf mixen.
Giet het mengsel in de vorm boven op het deeg.
Bak 50 minuten in de oven.
Haal uit de oven en laat afkoelen tot op kamertemperatuur.
Was de bessen en laat in het vergiet uitlekken en droog dan de bessen.
Als de cake op kamertemperatuur is doen we bessen erop.
In het pannetje verwarmen we de jam met de likeur tot een stroperige massa.
Lepel voorzichtig over de bessen en smeer goed uit met het penseeltje.
Zet tenminste 4 uur in de ijskast, ( ik maak deze taart s`avonds en laat hem dan de hele nacht in de ijskast ).

Serveertips

Serveer met ijskoude limonade.

Bron

Tijdschrift



Leuk recept? Deel het
Reacties (11)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van migobgr
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top