Zoute vis met worteltjes, peterseliekrieltjes en botersaus

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

600 gram zoute vis.
2 takjes dragon.
500 gram waspeen.
2 teentjes knoflook.
1 1/2 kopjes suiker.
geschrapte krielaardappeltjes.
1 steranijs.
1 bosje gehakte peterselie.
100 gram boter.
naar smaak mosterd.
aardappelmeel.


11-11-11
Zeeuws gerecht.Ik kan je verzekeren dat je geen vingers meer over houdt.

Bereidingswijze

Leg een dag van te voren de vis te weken in water.
Het water regelmatig verversen.
Breng de vis met het water aan de kook en giet af.
Herhaal dit nog een keer tot de vis eetbaar is.
Kook de worteltjes in weinig water met de knoflook, anijs, dragon en suiker tot
ze beetgaar zijn.
Giet ze af, strooi er nog wat suiker over en doe er een klontje boter bij.
Schep ze af en toe om, om de worteltjes te laten glanzen.
Kook de krieltjes in water met zout.
Giet ze af en strooi de peterselie erop.
Smelt de boter in een pan en voeg eventueel water toe.
Breng aan de kook en bind het met de aardappelmeel.
Breng de saus op smaak met een eetlepel mosterd, peper en zout.

Serveertips

Serveer de vis de met de krieltjes, worteltjes en botersaus.

Bron

Zeeuwse Pot

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jpjvdberg
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies