Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Herfst risotto

  • Italiaans Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

 50 gr. Gedroogd eekhoorntjesbrood (Porcini); Albert Hein
 1 sjalot
 Een scheut olijfolie
 250 gr. Risottorijst
 50 ml. Witte wijn (droog)
 1 liter bouillon van 2 tabletten bospaddenstoelenbouillon; Albert Hein
 1 bakje kastanjechampignons
 Zout en vers gemalen zwarte peper
 50 gr. Geraspte Parmezaanse kaas


HULPMIDDELEN

Wokpan met anti-aanbaklaag
Koekenpan

Herfst-risotto

Na een hele tijd experimenteren is dit mijn allerbeste risotto: de smaken ontploffen in je mond. Ik vind hem perfect en een zeer geschikt recept voor deze tijd

Voorbereiding

- Week het Eekhoorntjesbrood 1 uur van tevoren in ruim water. Haal het eekhoorntjesbrood eruit; bewaar het weekvocht. Zeef dit weekvocht door een koffiefilter of fijne zeef(er kan nl. zand in zitten van de paddenstoelen) in de pan waar je de bouillon in gaat maken. Vul dit weekvocht aan tot 1 liter en voeg de bouillonblokken toe, breng dit alles aan de kook.
- Maak de kastanjechampignons schoon en snijd in plakjes.

Bereidingswijze

- Ondertussen pel je de sjalot en snipper hem. Laat de olijf olie in de pan (ik gebruik altijd de wokpan) heet worden en fruit de ui zachtjes.
- Voeg de risottorijst toe en bak deze mee op een laag vuur tot de korrels gaan glanzen. Voeg de wijn toe en roer tot alle wijn is opgenomen.
- Schep nu met een soeplepel steeds 1 schep bouillon bij de rijst. Al omscheppend tot de bouillon volledig is opgenomen. Dan pas de volgende lepel. (Als de bouillon op is, kun je kokend water gebruiken)
- Bak ondertussen de champignons in wat olijfolie in een andere Koekenpan. Voeg zout en peper toe. Snijd het eekhoorntjesbrood in stukjes en bak even mee.
- Na ruim 20 minuten is de risotto gaar (proeven! Verschilt nog weleens per merk rijst). Voeg de paddenstoelen toe en de Parmezaanse kaas. Voeg naar smaak nog zout en/of peper toe. Laat de risotto met de deksel op de pan nog 2 minuten staan! Direct serveren en eten!
Tip: Parmezaanse kaas vers raspen van een stuk, die geraspte uit die zakjes heeft weinig smaak.

Serveertips

Rasp wat Parmezaanse kaas erover.
Heerlijk met een hertenbiefstuk en herfstsalade met truffeloliedressing.



Leuk recept? Deel het
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Christa_Beldman
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top