Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Zuurkoolschotel met appeltjes en creme fraiche

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen



    - 5 aardappelen
    - 250 gram zuurkool
    - 1 bakje spekjes
    - klein potje crème fraîche
    - halve appel
    - 150 gram gehakt
    - geraspte kaas
    - nootmuskaat
    - peper en zout
    - scheutje melk
    - klontje boter


HULPMIDDELEN

Ovenschaal; pan voor de aardappels; zeef; kom


Ondanks dat het niet eens zo koud is momenteel krijg je door de korte dagen zin in echte winterkost. Gisteren aten we deze heerlijk zuurkoolschotel! Een ware smaaksensatie met de combinatie van appeltjes, crème fraîche, gehakt, spekjes en mosterd.

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 180 graden c.
aardappel puree maken

Bereidingswijze



    1. Schil de aardappelen en kook de aardappelen gaar met wat zout.
    2. Bak ondertussen de spekjes uit en bak het gehakt rul. Breng op smaak met peper en zout. Laat onder tussen ook de zuurkool uitlekken en verwarm de oven voor op 180 graden.
    3. Meng de zuurkool met 2 eetlepels crème fraîche en de kleingesneden appel. En bedek de bodem van de Ovenschaal hiermee.
    4. Verdeel hierover weer het mengsel van gehakt en spekjes
    5. Stamp de aardappels tot puree samen met de mosterd, melk, boter en breng op smaak met peper en zout.
    6. Verdeel de aardappelpuree over het gehaktmengsel in de ovenschaal. Strijk de bovenkant glas met de bolle kant van een lepel.
    7. Verdeel nu een laagje crème fraîche over de aardappel puree en strooi hierover weer een beetje geraspte kaas.
    8. Plaats de ovenschotel in de oven en bak in ca. 45 minuten goudbruin. in combi oven gaat het sneller!

Serveertips

TIPS



    - In plaats van gehakt kan je ook de vulling van een worstje rul bakken, dit geeft extra veel smaak.
    - De ovenschotel is gemakkelijk van te voren te bereiden en later af te bakken.

Bron

?



Leuk recept? Deel het
Reacties (18)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruthbrock
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top