
300 g gedroogde abrikozen
zonder pit
50 g walnoten, een paar extra voor garneren
1 eetl. sinaasappelrasp
1 ei, losgeklopt
bloem om te bestuiven
6 plakjes bladerdeeg, ontdooid
Bakpapier
Verwarm de oven voor op 200ÂșC. Maal de abrikozen met de noten, sinaasappelrasp en de helft van het losgeklopte ei in de Keukenmachine tot een soepele spijs. Maak er op een met bloem bestoven werkplank een lange rol van. Leg de plakjes bladerdeeg naast elkaar op een bakplaat bekleed met bakpapier en druk de randen goed aan.
Leg de rol spijs erop en vouw het deeg eromheen. Bevochtig de randen met wat water en druk goed aan. Kantel de rol zodat de naad naar onder ligt en vorm er een letter van. Bestrijk de letter met de rest van het ei en versier met een paar noten. Bak de letter in circa 30 minuten laag in de oven. Laat de banketletter op het bakpapier afkoelen tot lauw voordat hij wordt gegeten.
Boodschappen
Ine54 22-11-2011
o sorry ik ben hier nieuw en moet nog even uitvogelen hoe het allemaal werkt! Ik heb de banketletter gemaakt zonder de abrikozen te wellen en toen werd er gezegd je moet ze wel wellen! Vandaar mijn vraag en bedankt voor het antwoord! Trouwens erg lekker (als je van abrikozen houdt :-))
planco 22-11-2011
Ine , ik had al een berichtje gestuurd maar niet gezien denk ik .staat op je persoonlijke pagina.Ine ze moeten niet geweld worden .Hierbij antwoord op je vraag .Groeten Dirk
Ine54 22-11-2011
moeten de abrikozen wel of niet geweld worden??
ArualB 06-11-2011
Zeker eens wat anders, ik neem hem ook mee. Bedankt en groetjes, Laura
YaaMansa 06-11-2011
Wel weer eens wat anders. Neem ik mee, bedankt. Groetjes.
Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »
Smulweb is uitgeroepen tot beste en populairste Website van het Jaar 2017 in de categorie Culinair! Een grotere waardering dan het winnen van deze prijzen is er niet.… Lees verder »