Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Banketletter met abrikozenspijs

Door: planco

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


300 g gedroogde abrikozen
zonder pit
50 g walnoten, een paar extra voor garneren
1 eetl. sinaasappelrasp
1 ei, losgeklopt
bloem om te bestuiven
6 plakjes bladerdeeg, ontdooid


Verder heb je nodig


Bakpapier


Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200ºC. Maal de abrikozen met de noten, sinaasappelrasp en de helft van het losgeklopte ei in de Keukenmachine tot een soepele spijs. Maak er op een met bloem bestoven werkplank een lange rol van. Leg de plakjes bladerdeeg naast elkaar op een bakplaat bekleed met bakpapier en druk de randen goed aan.

Bereidingswijze

Leg de rol spijs erop en vouw het deeg eromheen. Bevochtig de randen met wat water en druk goed aan. Kantel de rol zodat de naad naar onder ligt en vorm er een letter van. Bestrijk de letter met de rest van het ei en versier met een paar noten. Bak de letter in circa 30 minuten laag in de oven. Laat de banketletter op het bakpapier afkoelen tot lauw voordat hij wordt gegeten.

Bron

Boodschappen



Deel dit recept

Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top