Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Eggs benedict

Door: kokenopdriehoog

  • Amerikaans
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


4 Engelse muffins/plakken brioche (of 8 stuks toast)
8 plakken ham
8 eieren
3 eierdooiers
200 g spinazie
verse kervel of peterselie
2 el azijn
4 el witte wijn
250 g boter (gesmolten)
zout
versgemalen peper


Verder heb je nodig


2 steelpannen
glazen of metalen kom
garde
gril of grilpan
(schuimspaan)

Eggs benedict

Zoals geserveerd in The Trident Booksellers & Café in Boston http://tridentbookscafe.com/menu-html/


Eggs benedict is een Amerikaans ontbijt/lunchgerecht dat bestaat uit twee gepocheerde eieren op een Engelse muffin (of brioche) met ham en hollandaisesaus.

Er zijn veel varianten. Deze is met spinazie maar het kan ook met zalm, bacon, tomaat en veel meer. Wikipedia heeft een lijst met variaties en de bijbehorende namen: http://en.wikipedia.org/wiki/Eggs_Benedict#Variations

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak eerst de hollandaise:
- Zet een pan met water op en zet de kom op de pan (au bain marie). Zorg dat de kom het water niet raakt. Het is de bedoeling dat de inhoud van de kom langzaam verwarmd wordt, zonder dat er een roerei ontstaat.
- Smelt de boter.
- Klop eierdooiers in de kom met de azijn en wijn au bain marie luchtig. De saus moet lobbig zijn en aan de garde blijven kleven. Dit kost ongeveer 5 minuten flink kloppen.
- Voeg daarna langzaam de gesmolten boter toe aan de saus en breng op smaak met zout en peper.
- Draai het gas uit en laat de kom met hollandaise afgedekt met aluminiumfolie op de pan staan, de saus moet lauwwarm blijven.

Eggs benedict
- Zet een pan op met water en een scheut azijn. Breng aan de kook.
- Gril de doorgesneden muffins/brioche/toast totdat ze mooi bruin zijn.
- Gril de ham en bak de spinazie kort totdat het gereduceerd is (stomen of koken kan ook, wat je wil).
- Laat het water heel zacht koken. Breek twee eieren in het water en pocheer ze totdat het eiwit gestold is. Het is resultaat is (qua vorm) niet zo perfect als in een restaurant maar deze manier vind ik het makkelijkst en het smaakt hetzelfde.
- Leg de spinazie en de ham op een stuk muffin/brioche/toast, vis de eieren uit de pan met een schuimspaan en leg er bovenop.
- Maak af met de hollandaise en wat verse peterselie of kervel.

Bron

Http://www.24kitchen.nl/recepten/egg-benedict



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kokenopdriehoog
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top