• Eigen recept

Flapjacks

  • Engels
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 10 personen

• 185 gr boter
• 255 gr donkerbruine suiker
• 255 gr havermout
• 1,5 theelepel bakpoeder


Bereidingswijze

• Smelt boter en suiker totdat het gaat bubbelen (ca 109 graden C).
• Van het vuur halen en havermout en bakpoeder er heel goed doorheen roeren.
• Op een bakblik bekleed met bakpapier uitstorten en aandrukken.
• Zet 15 minuten in de oven op 180 graden.
• Als je het uit de oven haalt, direct snijden voordat het koud en hard wordt.
Dit recept kreeg Pauline van een mevrouw uit London die dit veel voor haar kinderen bakte. Als ze uit school kwamen kregen ze flapjacks met een kopje (engelse) thee. Kijk ook naar de andere filmpjes met chef Pauline (scones, ricotta cheese cake, kokos, pita broodjes enz)
I

Serveertips

Heerlijk vlak na het bakken, wel even laten afkoelen!

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Over de plaatser
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Op de speciale wokjekoelkastleeg pagina zie je hoe je eenvoudig je koelkast leeg kan wokken. Geef op wat je nog hebt liggen en zoek daar recepten bij. Wokken doe je met Go-Tan!… Doe mee »

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies