Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Franse Lamsstoofpot

Franse Lamsstoofpot

Door: lisvis

  • Frans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 17-10-2011

Ingrediënten 6 personen


2 kilo hele lamsschouder met bot
olijfolie
5 worteltjes (in stukken van 0,5 cm)
6 Sjalotten (gehalveerd)
4 tenen knoflook (in stukken)
5 Takjes verse tijm
5 Takjes verse Rozemarijn
5 Stengels bleekselderij (in stukjes van ong. 1 cm)
Klein blikje ansjovis (40 gram)
3 eetlepels bloem
Halve liter rode wijn
Klein blikje tomatenpuree
5 dl runderfond (zelfgemaakt of in pot)
2 Laurierblaadjes
5 Jeneverbessen
5 kruidnagelen
1 eetlepel bonenkruid


Verder heb je nodig


Gietijzeren braadpan die in de oven mag


Van het weekend gemaakt en zeer geslaagd. Heerlijke Franse stoofschotel met Lam!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 150 graden

Bereidingswijze

Snijd het vlees van het bot en snijd het in gelijke stukken (+- 8cm). Gooi het bot niet weg, dit stoven we mee voor de smaak!

Verhit in de Braadpan op hoog vuur een flinke scheut olijfolie.

Bak het vlees (ongeveer 5 stukken per keer anders komt er teveel vocht vrij) aan in de braadpan tot ze mooi bruin zijn. Braad uiteindelijk ook het bot aan. Leg het vlees in een schaal.

Doe nog wat olie in de pan en fruit de groenten, knoflook en de ansjovis aan op middelhoog vuur voor ongeveer 10 minuten.

Verwarm intussen in een pannetje de wijn met de runderfond.

Leg het vlees weer in de pan (bij de groenten) strooi er bloem over.

Doe de runderfond bij het vlees en roer de tomatenpuree erdoorheen.

Doe de kruiden in de pan, tijm rozemarijn, laurier, jeneverbes en bonenkruid.

Voeg zout en peper toe naar smaak.

Zet vervolgens de braadpan in het midden van de oven en laat minstens voor 3 uur staan. Verwijder voor het serveren de kruiden en de botten. Serveren met aardappelpuree.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lisvis
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top