Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Vissoep

  • Vis
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

4 aardappelen, 1 grote prei, 1 grote ui, 1 liter kippenbouillon, 3 ons witte vis (naar wens bv kabeljouw) handvol diepvriesdoperwten en -mais. 2 tl kurkuma, spekjes, olijfolie, creme fraiche demi



Gemakkelijk koken

Voorbereiding

Aardappelen in kleine blokken koken en apart zetten. prei en ui fijnsnijden. Kippenbouillon bereiden.

Bereidingswijze

Verhit in pan boter en olijfolie en bak de spek daarin beetje knapperig. Voeg prei en uien toe en bak zacht. Voeg bouillon en blokjes aardappelen toe en breng aan kook. Na 5 minuten voeg de vis toe (in stukjes) en doperwten en mais en laat 10 a 15 minuten doorkoken tot het gaar is.

Serveertips

Serveren met creme fraiche (in oorspronkelijke recept werd 450 ml slagroom toegevoegd, lijkt mij erg vet en zijn de hoeveelheden voor groot gezin.

Bron

Tana Ramsay`s familiekeuken



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van triviantt
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top