Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Quiche Lorraine

Door: Maatje12

  • Frans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 2 personen


1 pakje bladerdeeg
1 ui
1/2 prei
2 eieren
3 plakjes ham
2 dl slagroom
2 tomaten
1/2 eetlepel maizena
150 gr. gerookte spekblokjes
200 gr. geraspte kaas


Verder heb je nodig


Bakvorm
Koekenpan
Mes
snijplank
spatel
maatbeker

Quiche met prei, ham, spek en tomaat

Gemaakt tijdens kookles voor kinderen met ADHD en autisme


Een lekkere pittige hartige taart voor bijzondere maar ook dagelijkse gelegenheden.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden.Vet de vorm in met gesmolten boter en doe de plakjes bladerdeeg die ontdooit zijn in de vorm en bekleed deze helemaal.
Prik gaatjes in de bodem, dan kan het vocht weg, je kan er ook nog wat paneermeel instrooien om het vocht op te nemen, zo blijft de korst lekker knapperig.

Bereidingswijze

Snijd de ham, prei, ui met een scherp mes in kleine stukjes, bak het even wat op in de Koekenpan.Boter is niet nodig! Want spek en ham bevatten al wat vet.

Roer wat geraspte kaas door het mengsel en doe het daarna in de taartvorm.
Alles moet goed verdeeld zijn, zodat de smaak mooi in balans is

Meng daarna in de maatbeker de room, eieren, door elkaar dat het een lichtgele massa is geworden, voeg naar smaak wat zout en peper toe, maak een papje van de maizena met een lepel water en roer dit door de romige saus, en gooi dit over de groenten heen in de bakvorm.Leg er daarna nog wat plakjes tomaat over en strooi er nog wat kaas over.

Bak de taart in de voorverwarmde oven in gedurende 45 min. af zodat een mooi korstje heeft.
De taart is klaar als je saté prikker er mooi droog uit komt.
Eet smakelijk

Serveertip

Eet de quiche met een frisse salade!

Bron

Kookles op school voor kinderen met adhd en autisme



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Maatje12
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Volgend recept
Top