Soto Ajam

  •  
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

5 kippenpoten + dij - 350 gr kippenpoulet - boemboe soto merk sarirasa - boemboe soto merk koningsvogel - 3 t knoflook - 4 à 5 kippenbouillonblokjes - peper - halve serehstengel - 3 à 4 bosuitjes - 350 gr prei - 4 eetl olijfolie - een bosje selderie - rijst - eieren - sambal - gefruite uitjes


Indonesische kippensoep.

Bereidingswijze

Ontdoe de kippenpoten van het vel, doe de poten, boemboe`s, serehstengel, gesneden bosuitjes, selderie en prei in een pan met ruim water. De teentjes knoflook klein snijden en lichtbruin bakken in de olijfolie en daarna voorzichtig bij de soep doen. Na een uur koken de kippenpoten uit de pan halen en van het bot ontdoen om daarna het vlees weer in de pan te doen.

Serveertips

Deze soep wordt met rijst, gekookte eieren, sambal en gefruite uitjes gegeten.

Bron

Met dank aan Laura

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Dave1910
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies