• Eigen recept

Groene tomaten chutney

  • Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

3 kg. groene tomaten, 1 kg. uien, 7 paprika`s, i kg suiker, 1 l zout, 100 gr. mosterdzaad, 25 gr. kerriezaad, 1 1/2 liter azijn. ( lekkere wijn azijn oid)
400 gr. tarwemeel ( bloem) Dillesptsen, liefst vers, veel, 1/2 liter azijn lepel gembersiroop nootmuskaat.


HULPMIDDELEN

Grote pan, mes en een plank
Lege, schone (jam) potten om in op te bergen.


Om de groene tomaten van eigen kweek te verwerken een heerlijk bijgerecht bij de maaltijd, op een boterham met kaas of gewoon bij een stukje kaas.

Voorbereiding

Tomaten,ui en paprika`s in grove stukken snijden.

Bereidingswijze

In grote pan 1 1/2 liter azijn met de kruiden en gesneden groenten aan de kook brengen. 5 min. door laten koken.
Ondertussen van de andere azijn een papje maken met de bloem en de kruiden. Dille fijn snijden.
Papje door de chutney roeren en op het laatst de dille erbij. Nog ong. 5 min. door laten koken.
Dan zo heet mogelijk in de schoone potten scheppen, deksel er op en even op de kop zetten. Als het goed gaat trekt het vacuum als je het weer rechtop gezet hebt en kun je het zo een hele tijd bewaren.
Is de pot eenmaal open geweest, dan in de koelkast bewaren.

Serveertips

Lekker bij bijna elke maaltijd met of zonder vlees, op een boterham met kaas of vleeswaren enz. Eet smakelijk.

Leuk recept? Deel het
Reacties (5)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Davidily


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Dagdeal
Bestel nu »

Met een inhoud van 25 cl

van 2,4
Alleen vandaag 1,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

het aspergeseizoen voor geopend! Op Smulweb vind je naast de immer populaire klassieker met ham en botersaus, talloze recepten met asperges. Kijk, kies en maak vanavond nog »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies