• Eigen recept

Groene tomaten chutney

  • Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

3 kg. groene tomaten, 1 kg. uien, 7 paprika`s, i kg suiker, 1 l zout, 100 gr. mosterdzaad, 25 gr. kerriezaad, 1 1/2 liter azijn. ( lekkere wijn azijn oid)
400 gr. tarwemeel ( bloem) Dillesptsen, liefst vers, veel, 1/2 liter azijn lepel gembersiroop nootmuskaat.

HULPMIDDELEN

Grote pan, mes en een plank
Lege, schone (jam) potten om in op te bergen.


Om de groene tomaten van eigen kweek te verwerken een heerlijk bijgerecht bij de maaltijd, op een boterham met kaas of gewoon bij een stukje kaas.

Voorbereiding

Tomaten,ui en paprika`s in grove stukken snijden.

Bereidingswijze

In grote pan 1 1/2 liter azijn met de kruiden en gesneden groenten aan de kook brengen. 5 min. door laten koken.
Ondertussen van de andere azijn een papje maken met de bloem en de kruiden. Dille fijn snijden.
Papje door de chutney roeren en op het laatst de dille erbij. Nog ong. 5 min. door laten koken.
Dan zo heet mogelijk in de schoone potten scheppen, deksel er op en even op de kop zetten. Als het goed gaat trekt het vacuum als je het weer rechtop gezet hebt en kun je het zo een hele tijd bewaren.
Is de pot eenmaal open geweest, dan in de koelkast bewaren.

Serveertips

Lekker bij bijna elke maaltijd met of zonder vlees, op een boterham met kaas of vleeswaren enz. Eet smakelijk.

Leuk recept? Deel het
Wie wint de FoodAward 2014?

Van welk nieuw supermarkt product ben jij fan? Stem en maak kans op een Samsung-tablet (5x), Tefal-pannenset (10x) of Jumbo spellenpakket (5x)!

Stem en win »
Reacties (5)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties
Over de plaatser
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

We gaan dit jaar lekker naar buiten! Met voorjaarsgerechten van Ramon Beuk en wijnadvies van sommelier Jan-Willem van der Hek. Kijk op www.lidl.nl voor het uitgebreide assortiment. … Doe mee »

Advertisement

Je leest het in Smult, het magazine voor hobbykoks van Smulweb. Met recepten van o.a. Ellemieke Vermolen en Paul Hollywood - The Great British Bake Off. Actie: 4x nu 17,95 > … Doe mee »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies