Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Groene tomaten chutney

  • Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

3 kg. groene tomaten, 1 kg. uien, 7 paprika`s, i kg suiker, 1 l zout, 100 gr. mosterdzaad, 25 gr. kerriezaad, 1 1/2 liter azijn. ( lekkere wijn azijn oid)
400 gr. tarwemeel ( bloem) Dillesptsen, liefst vers, veel, 1/2 liter azijn lepel gembersiroop nootmuskaat.


HULPMIDDELEN

Grote pan, mes en een plank
Lege, schone (jam) potten om in op te bergen.


Om de groene tomaten van eigen kweek te verwerken een heerlijk bijgerecht bij de maaltijd, op een boterham met kaas of gewoon bij een stukje kaas.

Voorbereiding

Tomaten,ui en paprika`s in grove stukken snijden.

Bereidingswijze

In grote pan 1 1/2 liter azijn met de kruiden en gesneden groenten aan de kook brengen. 5 min. door laten koken.
Ondertussen van de andere azijn een papje maken met de bloem en de kruiden. Dille fijn snijden.
Papje door de chutney roeren en op het laatst de dille erbij. Nog ong. 5 min. door laten koken.
Dan zo heet mogelijk in de schoone potten scheppen, deksel er op en even op de kop zetten. Als het goed gaat trekt het vacuum als je het weer rechtop gezet hebt en kun je het zo een hele tijd bewaren.
Is de pot eenmaal open geweest, dan in de koelkast bewaren.

Serveertips

Lekker bij bijna elke maaltijd met of zonder vlees, op een boterham met kaas of vleeswaren enz. Eet smakelijk.



Leuk recept? Deel het
Reacties (5)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Davidily
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top