Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Courgette gratin

  • Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

300 gram gehakt
1-2 courgettes
300 gram aardappels
125 ml slagroom/kookroom
feta (1 plak)
grote(rode)ui
2 tomaten
2 eieren
italiaans kruiden (naar smaak)
1 theelepel sambal
2 tenen knoflook
peper en zout
verse basilicum
olijfolie


HULPMIDDELEN

Ovenschaal


Voorbereiding

Aardappels (niet geschild) in schijfjes snijden en 5 min. voor koken en af laten koelen.
Courgette en tomaten in plakjes snijden.
Oven voorverwarmen op 200 graden.

Bereidingswijze

Gehakt rullen met de italiaanse kruiden. Later de ui (klein beetje overlaten) en sambal toevoegen.
Courgetteschijfjes bestrooien met peper en zout en kort op hoog vuur bakken.
Mengsel maken met de (slag)room, ei, fijngesneden rode ui(over van het gehaktmengsel) en verse basilicum.
Schotel opbouwen: gehaktmengsel, courgette en aardappel(dakpansgewijs),feta. Laatste laag feta en tomaat. Als laatst het ei-mengsel over de schotel schenken.

Oven: 30 minuten

Serveertips

Bovenste laag is ook lekker met extra kaas.

Bron

Jumbo (eigen variatie)



Leuk recept? Deel het
Reacties (3)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Ann2009
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top