Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Gezonde chocoladetaart

  •  
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

* 120 gr pure chocolade(85% cacao) grof gehakt
* 85 gr extra vergine (koudgeperste)kokosolie
* 3 eetl ahorn-of agavesiroop*
* 2 scharreleieren
* 100 gr boekweitmeel
* 20 gr cacao
* 100 gr amandelmeel*
* 100 gr ongebrande hazelnoten,fijngemalen
* 4-4 eetl biologische abrikozenjam (zonder toegevoegde suikers)
* 100 ml soja-of andere room



Goed nieuws voor chocoladefans:een chocoladetaart waarover je je niet bij elke schuldig hoeft te voelen. Pure chocolade, met een cacaogehalte van 85 procent of hoger is, is helemaal niet zo slecht. Integendeel,als je daarnaast niet al te veel suiker en andere minder gezonde ingrediënten in de taart verwerkt,kun je dit recept met een gerust hart maken.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160 graden. Laat in een steelpannetje 70 gr chocolade met 170 ml water al roerend smelten. Haal de pan van het vuur. Mix met een handmixer in een grote pan de kokosolie (verwarm deze eerst als de olie is gestold) met de ahorn-of agavesiroop. Mix één voor één de eieren erdoor. Mix totdat beide eieren zijn opgenomen; het hoeft echter geen perfect, glad geheel te worden. Meng het boekweitmeel, de cacaopoeder, de gemalen noten en het gesmolten chocolademengsel erdoor. Giet het beslag in een kleine bakvorm (diameter 16 centimeter) en bak de taart 1 uur in de oven. Laat de taart op een rooster afkoelen. Snijd de taart horzontaal doormidden en bestrijk met de abrikozenjam. Verwarm de resterende 50 gr chocolade in een steelpan, roer met een kwast de room erdoor tot een smeerbaar mengsel. Bestrijk hiermee de bovenkant en zijkant van de taart. Laat de chocolade in de koelkast opstijven of snijd de taart direct aan.

Serveertips

*Heb je geen amandelmeel,dan kun je ook blanke amandelen in een Keukenmachine tot meel maken. Maal niet te lang door want dan krijg je amandelpasta.

*ahorn-of agavesiroop is een suiker vervanger

Bron

Tijdschrift



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Peetje1971
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top