Geroosterde knoflook uienjam

  • Frans Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

3 mooie grote zoete uien
2 bollen van je beste knoflook
2 a 3 eetlepels suiker
2 a 3 eetlepels basterdsuiker
4 eetlepels balsamico azijn


In delicatessenwinkels is deze jam ook te vinden maar dan voor 8 euro per potje!

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 160 graden. Snijd de top van de bollen knoflook af en bedruppel ze met een theelepel olijfolie. Wikkel de bollen knoflook vervolgens in folie en zet ze ongeveer een uur in de oven.

Snijd de ui in twee├źn en snijd hier dan weer mooie ringen van een halve centimeter van.

Neem een pan en fruit hier de uien in met wat boter met het deksel op de pan. Het duurt ongeveer 15 minuten tot de uien mooi zacht en doorzichtig zijn. Roer wel af en toe zodat de uien gelijk verwarmd worden.

Bereidingswijze

Voeg dan de witte en bruine suiker toe, roer even door en verwarm de uien weer op gemiddeld vuur tot de uien goudbruin zijn. zo`n 20 tot 30 minuten.

Voeg dan een 1/4 kop met water toe en laat het geheel weer tot 30 minuten zachtjes pruttelen.

Voeg dan de balsamico azijn toe en de knoflook. (Laat de knoflook uit de oven afkoelen en knijp de knoflookpasta uit de velletjes). Laat weer 10 minuten koken.

Laat het geheel afkoelen

Serveertips

Geroosterde knoflook uien jam is heerlijk op een toastje met wat geitenkaas erover of op een (broodje) hamburger

Bron

Kook&

Leuk recept? Deel het
Reacties (6)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Halloween wordt steeds populairder in NL en België. Maak leuke en gekke gerechten en geef een griezelig Halloween dinertje. De beste Halloweenrecepten vind je hier »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies