Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Indische Hachee (een heerlijke geurige stoofpot)

Door: Joyce1956

  • Indonesisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


500 gram rundvlees bv riblappen in stukken
peper, zout, laurierblad
1 teen knoflook
100 gram boter
2 kruidnagelen
1 kg uien, gepeld grof gesneden
1 scheut rode wijn
4 eetl zoete ketjap (manis)
1 theel. sambal(of naar smaak)
1-2 eetl tomatenpuree
1 scheutje wijnazijn
1 theel. bruine suiker


Verder heb je nodig


Braadpan

het resultaat
het resultaat
Indische Hachee!

Een heerlijk geurig stoofpotje.
Lekker met de koude dagen die eraan komen.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de boter in een Braadpan met dikke bodem en braad de met peper en zout bestrooide blokjes vlees erin aan tot ze lichtbruin zijn. Dan de uien en knoflook in de pan doen en aanfruiten tot de uien glazig zijn en lichtbruin.

Vervolgens alle overige ingredienten in de pan erbij doen. Alles op hoog vuur even goed omscheppen. Dan het vuur laag draaien en met de deksel op de pan 3 uur laten stoven. Als het te hard gaat, de vlamverdeler onder de pan doen. Af en toe even in de pan roeren. Als het vocht te snel verdampt, een scheutje water erbij doen. De uiensaus moet dik en stroperig zijn. Met bloem binden hoeft niet. Als het vocht inkookt wordt de saus vanzelf dik.

Lekker met rijst, kapucijners, zoetzure uitjes en augurken.

Maar met aardappelen ook heel lekker

Bron

Albert heijn site



Deel dit recept

Reacties (39)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Joyce1956
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top