Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Bieten-kokossoep

  • Multi-cultureel
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

500 gram voorgekookte bieten
zonnebloemolie
1 grote ui, fijngesneden
1-2 el rode thaise currypasta (afhankelijk van smaak en scherpte)
400 ml kokosmelk
300 ml kippenbouillon (blokjes)
zout en peper
sap van halve limoen
2 el fijngesneden peterselie



Super spannende paarsrode soep!

Bereidingswijze

Verhit olie in een soeppan en laat de ui zachtjes bakken, ca 5 min. Voeg tweederde van in stukjes gesneden bieten toe en alle currypasta (begin met 1 eetlepel, kun je altijd nog een extra lepel toevoegen nadat je het geproefd hebt). Enkele minuten bakken. Voeg kokosmelk, bouillon, peper en zout toe. Breng aan de kook en laat enige minuten pruttelen. Pureer de soep glad met een staafmixer. Voeg resterende bietjes in blokjes, limoensap en evt nog wat peper en zout toe. Opdien met in stukjes geknipte peterselie.

Serveertips

Lekker met naanbrood of geroosterde pitabroodjes met knoflooksaus

Bron

Sarah Raven



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruiterde2
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top