• Eigen recept

Viscurry

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 zak tilapiafilet bevroren 600 gram
3 grote uien middelfijn gesneden in halve ringen
olie om te wokken
1 middelfijn gesneden paprika
(kastanje) champignons 500 gram
2 pakjes/blikken kokosmelk
2 bouillonblokjes (tuinkruiden)
bloem
peper naar smaak
Kerrie 1/4 tot 1/2 theelepel
Kurkuma 1/4 tot 1/2 theelepel
1 eetlepel pindakaas

HULPMIDDELEN

Wok of braadpan


Makkelijk te bereiden viscurry volgens familierecept.

Voorbereiding

De vis, in bevroren toestand, in stukken snijden van 2-3 x 2-3 cm.
De uien in middelfijne, halve ringen snijden.
De champignons en de paprika snijden.

Bereidingswijze

Bak in een wok, in een laagje olie, de uien.
Wanneer de uien beginnen te kleuren gaat de paprika er bij. Wanneer de uien goudbruin zijn haal je het geheel uit de pan en zet het apart.
De visblokjes met bloem en peper bestrooien. Steeds laagje bij laagje en dan het geheel nog even met de handen mengen. Doe nog wat extra olie in de wok. Als de olie heet genoeg is kan de vis erin. De vis wordt om en gebakken tot er geen rauwe vis meer is te zien. Blus de vis af met de kokosmelk en de 2 bouillonblokjes die in een beker heet water zijn opgelost. Vervolgens gaan de kerrie, kurkuma, gebakken uien en champignons erbij. Als het gerecht kookt zet het gas dan lager en laat het onder af en toe roeren nog een kwartiertje pruttelen. Op het laatst gaat de eetlepel pindakaas er bij om het geheel nog iets te binden en voor de curry smaak.

Serveertips

Lekker met rijst.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)
Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van beerenpeer
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken

Wok je koelkast leeg wordt mogelijk gemaakt door Go-Tan

Wok je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur vóór 30 augustus jouw recept in en kies uit de categorie: marinade, dressing of kruidenboter. Op de ingezonden recepten kan direct gestemd worden! Doe mee! … Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies