• Eigen recept

Viscurry

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 zak tilapiafilet bevroren 600 gram
3 grote uien middelfijn gesneden in halve ringen
olie om te wokken
1 middelfijn gesneden paprika
(kastanje) champignons 500 gram
2 pakjes/blikken kokosmelk
2 bouillonblokjes (tuinkruiden)
bloem
peper naar smaak
Kerrie 1/4 tot 1/2 theelepel
Kurkuma 1/4 tot 1/2 theelepel
1 eetlepel pindakaas

HULPMIDDELEN

Wok of braadpan


Makkelijk te bereiden viscurry volgens familierecept.

Voorbereiding

De vis, in bevroren toestand, in stukken snijden van 2-3 x 2-3 cm.
De uien in middelfijne, halve ringen snijden.
De champignons en de paprika snijden.

Bereidingswijze

Bak in een wok, in een laagje olie, de uien.
Wanneer de uien beginnen te kleuren gaat de paprika er bij. Wanneer de uien goudbruin zijn haal je het geheel uit de pan en zet het apart.
De visblokjes met bloem en peper bestrooien. Steeds laagje bij laagje en dan het geheel nog even met de handen mengen. Doe nog wat extra olie in de wok. Als de olie heet genoeg is kan de vis erin. De vis wordt om en gebakken tot er geen rauwe vis meer is te zien. Blus de vis af met de kokosmelk en de 2 bouillonblokjes die in een beker heet water zijn opgelost. Vervolgens gaan de kerrie, kurkuma, gebakken uien en champignons erbij. Als het gerecht kookt zet het gas dan lager en laat het onder af en toe roeren nog een kwartiertje pruttelen. Op het laatst gaat de eetlepel pindakaas er bij om het geheel nog iets te binden en voor de curry smaak.

Serveertips

Lekker met rijst.

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Beerenpeer


De leukste agenda voor in je keuken: De Smulweb Agenda 2015. Vol recepten met heerlijke foto's en leuke specials zoals hoe je een stressvrij kerstmenu op tafel zet. De agenda heeft een week-indeling. Met 63 stickers, 4 geïllustreerde ansichtkaarten, harde kaft en stevige ringband is dit de leukste agenda voor 2015, ook als cadeau! Bestel 'm hier!

Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

In JAN Geen vlees staan 120 succesrecepten zonder vlees uit JAN Magazine. Voor iedereen die van snel, simpel maar verantwoord koken en eten houdt. Koop `m nu voor 19,95 … Lees verder »

Stuur jouw lekkerste recept in met verse ingrediënten van het land en maak kans op een WARE SMAAK kookworkshop van Estée (winnares MasterChef) in haar eigen restaurant. Doe mee!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies