Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Gemarineerde ananas van de bbq

  • Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

- 1 verse ananas
- 250 gr. suiker
- ½ liter water
- 2 vanillestokjes
- 3 steranijsjes
- enkele druppels citroensap
- naar keuze aangevuld met wat zoete witte port en dan iets minder water gebruiken


HULPMIDDELEN

BBQ

Nagerecht van de BBQ

Gegrilde ananas met ijs


In suiker, steranijs en vanille gemarineerde verse ananas schijven

Voorbereiding

Snijd de vanille stokjes doormidden en schraap het merg eruit. Doe dit in een pan, samen met het water, de suiker, wat druppels citroensap, de stukjes steranijs en breng het aan de kook.
Als de suiker geheel is opgelost het gas uit en laten afkoelen.

Maak de ananas schoon en verwijder het middelste stuk. Zorg er voor dat er ook geen pitjes van de schil meer aan de ananas zitten.

Marineer de ananas schijven in de afgekoelde suiker-vanille-steranijs oplossing gedurende minimaal 12 uur.

Bereidingswijze

Grill de ananas schijven boven heet vuur zodat deze karamelliseren en warm geserveerd kunnen worden.

Serveertips

Lekker met een vanille sausje, een bolletje vanille ijs en/of slagroom



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van asseemnes
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top