Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

TONIJN BALLETJES MET TOMATENSAUS EN SPAGHETTI

  • Afrikaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN

INGREDIËNTEN VOOR TOMATENSAUS:
2 e kokosolie of andere olie
1 ui, heel fijn gesneden
2 teentjes knoflook, fijn
450-600 g stukjes tomaten uit blik
1 t oregano
zout
zwarte peper

BEREIDING VAN TOMATENSAUS:
1. Fruit ui en knoflook in olie tot zacht.
2. Voeg overige ingrediënten erbij en kook zachtjes tot een dikke tomatensaus. Voor een gladde saus, kan jij het erna in Keukenmachine pureer.
3. Meng saus door visballetjes en spaghetti en maakt goed warm.



Lekkere visballetjes met een zelfgemaakte tomatensaus.

Bereidingswijze

INGREDIËNTEN VOOR VISBALLETJES:
150 g tonijn uit blik, uitgelekt (olie) en gevlokt
40 g pijnboompitten geroosterd in een droge pan
1/2 t kaneelpoeder
zout
zwarte peper
1 t gedroogde oregano
1 e peterselie, fijn
50 g broodkruim
1 ei, geklopt
sap en citroenrasp van 1 citroen
peterselie voor garnering
gaar warm spaghetti

BEREIDING VAN VISBALLETJES:
1. Meng alle visballetjes ingrediënten en draai er kleine balletjes van.
2. Laat tenminste deze balletjes in koelkast staan om stevig te worden.
3. Bak visballetjes in olie tot goudbruin en gaar en ontvet ze op keukenpapier.
4. Meng door tomatensaus en spaghetti en garneer met peterselie.



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top