Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Samosa

  • Surinaams
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

DEEG:

0,5 kg margarine, 1 kg bloem, 1/4 lt. water, 1/2 el aromat


KIPVULLING:

500 g gekookte stukjes kipfilet, zonnebloemolie, 1 tl/el fijngehakte Mme Jeanetpeper (zonder zaadjes; anders te pittig), 1 el kerripoeder, 1/3 bosje fijngehakte selderij


HULPMIDDELEN

Mengkom, 2 koekenpannen, ijsschep, karteldeeg-rolmesje, bakplaat, oven

samosa

Pittige pasteitjes.

Voorbereiding

Doe de bloem en aromat in een mengkom en voeg de koude margarine of boter toe. Met 2 messen zo klein mogelijk snijden en dan met luchtige vingers de boterblokjes door het deeg wrijven, tot het kruimels zijn. Voeg water toe en roer tot een goed deeg. Dan in de koeling zetten.

Als u een groengekleurd deeg wilt maken voor de vegetarische samosa, voeg dan wat fijngehakte gekookte spinazie of tayerblad toe, aan de helft van het deeg!

Bereidingswijze

Fruit de kip in hete olie en voeg kerriepoeder en Mme Jeanetpeper toe en dan de selderij, even laten sudderen.

Vegetarische samosa: 500 g fijngehakte diepvriesgroenten (wortel, knolselderij, prei, courgette)

De groenten ongekookt bakken in olie en ook kerriepoeder, peper en selderij toevoegen als bij de kipvulling.

Meng door zowel de kip als groenten: 700 g gekookte aardappelen met kerriepoeder gemengd.

Hak de kip fijn en meng de geprakte aardappel erdoor. Meng door de gebakken groenten de rest van de aardappel.

Rol het deeg uit tot langwerpige lappen van 2 mm dik en snijd er vierkantjes uit van 10-10 cm.

Met een ijsschep een bolletje vulling in het midden leggen, besproei het deeglapje met wat water en plak 2 tegenoverliggende punten tot elkaar dat het een driehoek wordt, goed aandrukken en met een karteldeeg-rolmesje de randen mooi wegsnijden.

Bak de samosa op een bakplaat in de oven in 20 minuten op 190 graden gaar.

Bron

Mavis Hofwijk, Catering Surinaams Buffet, Hakfort, A`dam-Z.O.



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van YaaMansa
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top