Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Paprikacappucino soep

Door: tuin21

  • Frans
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 8 personen



  • 6 rode puntpaprika`s
  • kleine ui
  • 2 lepels droge vermouth (Noilly Prat)
  • 125 ml. creme fraiche
  • halve liter bouillon
  • Zout en peper


Verder heb je nodig


Staafmixer


Lekker als tussengerecht

Ontdek meer:

Bereidingswijze


  • Leg de paprika`s in de oven onder de grill. Zorg dat ze rondom iets bruin worden. Dompel de paprika`s in koud water, haal het velletje eraf en verwijder het steeltje en de pitjes. Snij de paprika`s in stukjes.
  • Snipper de ui en fruit de ui. Voeg ook de paprika stukjes toe. Blus af met de vermouth. Laat de alcohol verdampen. Voeg daarna de creme fraiche toe en laat vijf minuten op zacht vuur staan.
  • Voeg halve liter bouillon toe aan paprikamengsel en laat dit een kwartiertje zachtjes koken.
  • Pureer de soep met de staafmixer en laat afkoelen.

Serveertip

Warm de soep kort voor serveren op en klop haar schuimig in een hoge schaal. Schenk in glaasjes en serveer onmiddelijk.

Bron

Van Marleen



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tuin21
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Volgend recept
Top