• Eigen recept

bessensaus

  • Nederlands Nagerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 10 personen

500 g rode besjes, geritst en gewassen (goed uitgelekt!!)
(vanille)suiker naar smaak


HULPMIDDELEN

Pan, zeef, glazen potjes (+-400ml), tang


Zo makkelijk, (h)eerlijk en goedkoop, waarom zou je het kopen met al die smaak/kleur/geurstoffen erin??

Voorbereiding

Was de potjes+deksels met soda en kokend water uit.
Kook de potjes+deksels gedurende de tijd dat je de besjes kookt. Met een tang uit het water halen en ze zijn gedesinfecteerd. Laat ze door de lucht drogen

Bereidingswijze

Zet de besjes met suiker op laag vuur op.
Blijf voortdurend roeren anders koekt het aan. Proef regelmatig of hij niet te zuur is en voeg naar smaak suiker toe.
Als alle besjes stuk gekookt zijn, passeer je de substantie door de zeef over in een andere pan.
Even op laten koken en dan uitschenken over de potjes. Deksel erop, even op zijn kop zetten en terugzetten. Als de deksel naar binnen plopt (na een half uur/uur), is het potje vacuum en kan je de saus een paar maanden goed houden.

Serveertips

Bij de chocolademousse, over yoghurt of over bijvoorbeeld een pavlova.

Variatie: aardbeien, frambozen, bramen, blauwe bessen, etc,etc

Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van satika1


Smult is een 90 pagina’s dik tijdschrift vol recepten voor de hele familie. Van cheesecake tot aan risotto, alles is stap voor stap te maken en enorm lekker! Het blad verschijnt 4x per jaar: elk seizoen ruim 60 nieuwe recepten. Deze maand bij Smult: de luxe Bredemeijer Duet Classic theepot met 70% korting! Op = op.
Bekijk de actie »

Dagdeal
Bestel nu »

Met een inhoud van 25 cl

van 2,4
Alleen vandaag 1,95
Bestel nu »
Kijk voor alle aanbiedingen op:
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

het aspergeseizoen voor geopend! Op Smulweb vind je naast de immer populaire klassieker met ham en botersaus, talloze recepten met asperges. Kijk, kies en maak vanavond nog »… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies