Champignonragout

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

600 g kastanjechampignons
1 flinke ui
1 tot 2 teentjes knoflook
50 g boter
150 g rookspek in reepjes
1 theel. gedroogde dragon
1 theel. gedroogde tijm
0.12 l kippenbouillon of gevogeltefond
0.12 l droge witte wijn
200 gram crème fraîche allesbinder of aangeroerde maizena
zout en versgemalen peper
2 eetl. fijngehakte peterselie


Voorbereiding

Borstel de champignons schoon. Verwijder een plakje van de steel en snijd de champignons in plakjes of halveer ze. Snipper de ui en de knoflook

Bereidingswijze

Verhit de boter in een pan met een dikke bodem en laat het spek kort uitbakken. Voeg de ui, de knoflook, de dragon en de tijm toe en laat fruiten tot de ui glazig is. Voeg de champignons toe en laat ze omscheppend bakken tot het vrijgekomen vocht is verdampt. Blus af met de bouillon (of de fond) en de wijn en breng aan de kook. Roer er de crème fraîche door en bind de saus met allesbinder of maïzena. Breng de ragout op smaak met wat zout en peper en bestrooi voor het serveren met de peterselie

Serveertips

Lekker met rijst en bijvoorbeeld broccoli.

Bron

Boodschappen

Leuk recept? Deel het
Reacties (3)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van planco
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies