Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Prijs winnende visschotel uit de oven

  • Nederlands
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen


    750 gram kabeljauw filet
    150 gram cocktail garnalen
    1 camembert
    100 gram geraspte oude kaas
    1/8 l. slagroom
    50 ml. witte wijn
    6 tomaten
    3 bosuitjes
    handvol verse tuinkruiden(bieslook,peterselie,dille)
    versgemalen peper
    kerriepoeder
    volle theel. zeezout


HULPMIDDELEN

Grote ovenschaal; alu. folie


Dit recept is van mevr. Erna v.d. Heiden, zij won de 2e prijs met dit verrukkelijke vis recept. super gemakkelijk, super gezond

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 200 graden

Bereidingswijze

Bekleed de bodem van de grote Ovenschaal met dikke plakken tomaat
strooi hier de fijngesneden bosui en alle kruiden en wat zeezout over.
Leg hierop de stukken kabeljauw filet en de garnalen
Eindig met dunne plakjes camembert.
Giet nu de witte wijn en de slagroom erover en nog een beetje vers gemalen peper
Als laatste bedekken met de geraspte kaas
Ovenschaal afdekken met aluminium folie en in de voorverwarmde oven van 200 graden c. 45 min. bakken.
De laatste 10 min. zonder aluminium folie. (en evt. nog de boven grill aan)

Serveertips

Erg lekker met ciabatta, turks brood of stokbrood.
Daarmee kun je ook heerlijk dopen in het zalige sapje in de schaal
evt. een groene salade erbij serveren

Bron

Internet



Leuk recept? Deel het
Reacties (4)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ruthbrock
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top