De echte tom kha gai uit Thailand

  • Thais
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

500 ml cocosmelk uit toko, liefst uit het groene pakje.
500 ml water
Vissaus
1 Stengel Sereh (citroengras)
6 kaffa limes (citroenblad)
10 plakjes galangawortel 5mm dik
2 Kipfiletjes
1,5 El limoensap
0,5 El basterdsuiker of palmsuiker
0,5 rode peper
Bakje oesterzwammen
Verse koriander

HULPMIDDELEN

snijplank
Scherp mes
2 L pan


Van een kennis uit Thailand heb ik dit originele recept gekregen om de echte Tom Ka Kai te maken. Het is echt heel erg lekker en vanuit een origineel recept uit Thailand.

Check ook mijn versie 2.0 van deze soep.

Voorbereiding

Snij de kipfilet in kleine blokjes en laat dit een aantal uren in een scheutje visssaus marineren.

Bereidingswijze

Doe de cocosmelk en het water in een pan. Kneus de stengel sereh met de achterkant van het mes zodat de aroma`s tijdens koken beter uitkomen. Snij de sereh vervolgens in stukken van 1,5 cm en voeg dit samen met de galangawortel plakjes toe aan het cocos/water mengsel. Scheur vervolgens de blaadjes kaffir limes in stukken en voeg dit ook toe aan het mengsel. Laat dit dan 10 รก 15 minuten koken. De soep moet na het koken nog wel steeds waterdun zijn, als dit niet het geval is kunt u altijd wat extra water toevoegen.
Doe na het koken de rode peper in de pan en daarna meteen de oesterzwammen. Laat dit 2 minuten koken.
Doe er daarna de kip bij en laat dit geheel koken tot de kip gaar is. Haal vervolgens de pan van het vuur.
Voeg vervolgens 3 El vissaus toe aan de soep samen met de basterd of palmsuiker en het limoensap. Roer dit goed door en de soep is klaar. Mocht je de soep nog wat extra zoutig willen hebben voeg dan geen extra vissaus toe maar gebruik wat tafelzout. Wilt u de soep iets zuurder hebben, gebruik dan wat extra limoensap.

Serveertips

Volgens Thais gebruik blijven de Galangawortel, sereh en de kaffir limes gewoon in de soep zitten bij het opdienen. Maak je gasten er wel even op attent dat dit niet te eten is.
Lekker met Jasmijnrijst.
En gebruik voor de garnering wat korianderblaadjes.

Bron

Kennis uit Thailand.

Leuk recept? Deel het
Reacties (6)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wennespriscilles
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Stuur jouw lekkerste recept in met verse ingrediënten van het land en maak kans op een WARE SMAAK kookworkshop van Estée (winnares MasterChef) in haar eigen restaurant. Doe mee!… Lees verder »

Top
Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies